Tradicionalna vožnja fijakerima: Tržnica poziva na manifestaciju Dan za hvala

Tradicionalna manifestacija „Dan za hvala“ koju organizuje banjalučka „Tržnica“ povodom krsne slave „Duhovi“ biće održana sutra na „Novoj pijaci“ od 11 do 15 časova.

 

Organizatori su i ove godine najavili bogat kulturno-umjetnički program, smotru autohtonih sorti konja i rasnih grla i tradicionalnu vožnja fijakerom sa „Nove pijace“ do Kastela i nazad.

 

Direktor „Tržnice“ Nemanja Bilanović predstavio je najnovije rezultate poslovanja na održanoj konferenciji za medije i naglasio značaj ovog preduzeća.

“Možemo se pohvaliti izuzetno dobrim poslovanjem na svim našim poslovnim jednicama, dvije u Banjaluci i po jedna u Istočnom Sarajevu i Kotor Varošu. „Tržnica“ ima 142 radnika i proteklih godina bilježi sve bolje poslovanje, a podaci za prvih pet mjeseci u ovoj godini pokazatelji su da će i ove godine preduzeće pozitivno poslovati” istakao je Bilanović.

Mladen Čulić, zamjenik generalnog direktora Tržnice naglasio je da su poslovni prihodi za prvih pet mjeseci veći su u odnosu na prošlu godinu za 200 000 maraka.

 

“Obaveze prema radnicima i državi preduzeće izmiruje redovno. Svih 56 inspekcijskih kontrola su uredno završene i nije bilo represivnih mjera” dodao je Čulić.

 

Rukovodstvo preduzeća, kao i svake godine povodom ovog praznika, uručilo je zahvalnice istaknutim poslovnim partnerima i radnicima, a danas će obići Udruženje za podršku porodicama, licima i zajednici u mentalnom zdravlju „Zajedno“ i uručiti im poklone.