Moderan dom u Čikagu djelo arhitekte Kavi Gupta

Kavi Gupta, istaknut svojim prisustvom u svijetu umjetnosti, dobro zna šta znače visoka estetika i vrhunski život, činjenice koje se snažno odražavaju u svakom arhitektonskom stvaralaštvu sa njegovim potpisom.Nedavno se našao u Čikagu gdje je u potpunosti renovirao kuću jedne porodice i sada je to najsavremeniji dom koji se ističe, između ostalog, i po nevjerovatnom načinu na koji su enterijeri ispunjeni umjetničkim djelima.

Dajući ogromnu osnovu bojama i građevinskim materijalima, dekorater je – nakon razgovora sa porodicom koja je kupila kuću – odlučio da pređe na bezbjednu taktiku, kako bi obezbjedio harmoniju, apsolutnu funkcionalnost i svakako moderan i istovremeno bezvremenski rezultat. Dakle, svu pažnju je usmjerio na minimalističku dekoraciju i preferirao bijelu kao glavnu boju, dajući joj modernu dimenziju sivim tonovima.

U cijelom okruženju, prirodno osvjetljenje je funkcionisalo izuzetno dobro, čineći da prostori izgledaju zaista sneno. Bijela na zidovima i smjeli tonovi na namještaju, poprimaju jedinstven oblik zahvaljujući sunčevim zracima, dajući jedinstvene boje i “život” u svakom uglu. Umjetnost od ugla do ugla, idealan je dodatak odabran da “zaključa” rezultat i da izgleda potpuno kompletno i bujno, uprkos strogosti koja generalno ima glavnu riječ u ovoj kući.Uprkos činjenici da je umetnost protagonista, a modni dodiri daju boju i dimenziju, primećujemo da je obezbjeđen osećaj harmonije u bilo kojoj tački, gdje god da pogledamo. U krajnjem rezultatu ne postoji ništa suvišno, već naprotiv, sve se nevjerovatno povezuje.Knjige, svećnjaci i impresivni tepisi koji su zauzeli svoje mjesto pokazuju strast dizajnera enterijera i njegovu potrebu da se stalno informiše o novostima u oblasti arhitekture, što je uostalom priroda njegovog posla.

Što se tiče ostalih prostorija, Kavi Gupta se opredjelio za jednako smjela rješenja u boji. Vidimo, na primjer, da plava ima vodeću ulogu u spavaćim sobama, a namještaj je ovoga puta u svetlijim tonovima. Na taj način je stvorio savršene kontraste i, istovremeno, idealne balanse između boja i različitih stilova u dekoraciji.

Mlađi članovi porodice imaju priliku da uživaju u beskrajnim trenucima igre i opuštanja u svojim sobama, ali i u ostatku kuće. U međuvremenu, kada im vremenske prilike to dozvoljavaju, vole da provode vreme na otvorenom –  bašta, balkoni i terase pretvaraju se u najbolja mjesta za boravak tokom sunčanih dana.

Kao bonus, arhitekta nije propustio da doda luksuzne tkanine, poput somota i kože, što je donijelo dozu glamura jedinstvenom izgledu enterijera. Svaka dekorativna referenca stvara nevjerovatan krajnji rezultat.

GLOW.GR