“Teslin vremeplov” se prikazuje i u Beču

Teslin vremepolov

Nakon izuzetnog uspjeha multimedijalnog projekta među domaćom publikom, kompanija m:tel Austria organizovaće besplatnu projekciju „Teslinog vremeplova“ u Beču, 29. i 30. septembra 2017. godine.

Prva besplatna multimedijalna projekcija „Teslin vremeplov“ u glavnom gradu Austrije zakazana je za petak, 29.09.2017. godine, ispred zgrade Tehničkog univerziteta u Beču, sa početkom u 20.30 časova. Nakon izuzetnog uspjeha umjetničkog projekta upriličenog povodom 160 godina od rođenja našeg slavnog naučnika, kompanija m:tel Austria će za sve zainteresovane građane Beča, ali i turiste koji se tog vikenda zateknu u tom gradu, upriličiti i repriznu projekciju i dan poslije, u subotu 30.09.2017. godine.

„Teslin vremeplov“ je kreativna digitalna predstava koja posjetioce, uz pomoć najsavremenije tehnologije, vodi na putovanje kroz istoriju, nauku i umjetnost, prikazujući na nesvakidašnji način život i djelo jednog od najvećih umova koje je svijet ikada imao. Iza originalnog umjetničkog projekta stoji jedan od regionalnih lidera u oblasti telekomunikacija Telekom Srbija, a ovaj fascinantni audio-vizuelni spektakl imalo je prilike da pogleda na hiljade građana Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

„Teslin vremeplov“ je osmišljen na do sada neviđen način prikazujući živopisnu priču o velikom pronalazaču i njegovu bogatu naučnu zaostavštvinu i izume koje je nesebično ostavio čovječanstvu u nasljeđe i bez kojih bi komunikacija kakvu imamo danas bila nezamisliva.

Inovativni projekat „Teslin vremeplov“ proglašen je jednim od pet najboljih u Evropi, u kategoriji “nauka i obrazovanje” na takmičenju “PR Excellence Awards”. O značaju ove nagrade govori podatak da se priznanje dodjeljuje na pet kontinenata vrhunskim projektima najvećih svjetskih kompanija u oblasti komunikacija.

Kompanija m:tel Austria poziva sve zainteresovane da se pridruže magičnom putovanju „Teslinim vremeplovom“ u Beču 29. i 30.09.2017. na Karlsplatz-u (zgrada TU), ispred „Karlskirche“, u terminu od 20.30 do 22.00 časa.