Mlijekoprodukt obezbijedio novi namještaj i poklon pakete za prvačiće škole “Sveti Sava”

Povodom obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka, predstavnici najveće domaće mljekare “Mlijekoprodukt” koja posluje u okviru regionalnog lidera – Imleka, posjetili su osnovnu školu “Sveti Sava” u Kozarskoj Dubici i tom prilikom uručili prvačićima poklon pakete sa mliječnim proizvodima.

“Mlijekoprodukt” je donirao i namještaj za kompletno opremanje jedne učionice u ovoj školi kao i sredstva za nabavku elektronske rampe na ulazu u školu sa ciljem unapređenja bezbjednosti djece.

Kao kompanija koja značajnu pažnju posvećuje društveno odgovornom poslovanju kroz brojne aktivnosti koje realizujemo, posebno brinemo o našim najmlađima. Školu Sveti Sava obišli smo u okviru obilježavanja Međunarodnog dana školskog mlijeka a želja nam je da mališanima ukažemo na značaj konzumacije mlijeka tokom odrastanja”, rekao je marketing menadžer “Mlijekoprodukta”, Vlado Sandić.

mlijekoprodukt

Direktor osnovne škole “Sveti Sava”, Bogdan Marelj, izrazio je zahvalnost kompaniji “Mlijekoprodukt” sa kojom imaju kontinuirano dobru saradnju.

“Ovo nije prvi put da „Mlijekoprodukt“ pomaže našoj školi. Svake godine organizuju aktivnosti u okviru kojih obraduju naše učenike poklon paketima i donacijama. Ove godine uredili su jednu učionicu za đake prvake i donirali sredstva za nabavku rampe, što puno znači učenicima i njihovim  roditeljima, ali i zaposlenom osoblju ove ustanove”, kazao je Marelj.

Svjetski dan školskog mlijeka obilježava se od 2000. godine sa ciljem promovisanja značaja pravilne i uravnotežene ishrane za djecu školskog uzrasta.