Svečanost povodom promjene imena i sjedišta Wiener osiguranje

Na svečanom događaju u Kristalnoj sali hotela Bosna sinoć je pred oko 200 gostiju liderska osiguravajuća kuća u Republici Srpskoj Wiener osiguranje, koje posluje kao dio Vienna Insurance Group iz Austrije, predstavila dvije značajne novosti u poslovanju, promjenu imena iz Jahorina osiguranje u Wiener osiguranje i novo sjedište Direkcije koje se sada nalazi u Banjaluci.

Miroslav Miškić, generalni direktor je istakao da se poslovanje  Wiener osiguranja kao dio VIG-a odvija po najvišim evropskim standardima.

“Posao osiguranja se mjeri različitom parametrima a mi smo u svim parametrima ostvarili izuzetne rezultate, osim u kriteriji profita. Rezultat je to restrukturiranja, čišćenja bilansa, dok isplata štete, zapošljavanje novih ljudi, izuzetan premijski rast, pokrivenost tržišta i u FBiH i RS i uopšte premijski prihod ima dvocifren rast” kazao je Miškić.

Goran Mandić, član Upravnog odbora rekao je da je Wiener osiguranje, po statističkim podacima jedina kompanija koja na ovom tržištu ispunjava sve ono što jedan ugovor o osiguranju garantuje klijentu.

“Prošla godina je bila veliki izazov za nas, ubrzali smo proces preseljenja i promjene imena zbog povjerenja koje nam je ukazao vlasnik, a glavni razlog bile su poplave gdje je kompanija pokazala svoju snagu i dobru organizaciju i bez ikakvih poteškoća iznijela sve ove probleme koje su zadesile građane i isplatila 65 miliona KM štete” rekao je Mandić.

Ovom prilikom predstvanici Wiener osiguranja su uručili donaciju Univezitetskoj bolnici Kliničkog centra Banjaluka.

viner osiguranje31

viner osiguranje45

viner osiguranje35

viner osiguranje50

viner osiguranje34

viner osiguranje40