Otvorena “Podrum scena” Banjalučkog studentskog pozorišta

Predstavnici grada Banjaluke sinoć su svečano otvorili “Podrum scenu” Banjalučkog studentskog pozorišta u Gospodskoj ulici, za čiju rekonstrukciju je iz budžeta grada izdvojeno 274.000 KM.

U ime gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića, “Podrum scenu” Banjalučkog studentskog pozorišta otvorila je Ljiljana Radovanović, ističući da je ovo od velikog značaja za mlade umjetnike, grad i Republiku Srpsku.

Radovanovićeva je rekla da su u budžetu grada Banjaluka za 2015. godinu planirana sredstva za opremanje ovog prostora.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban rekao je da su se, zahvaljujući razumijevanju gradonačelnika i Skupštine grada, našla sredstva za rekonstrukciju Banjalučkog studentskog pozorišta.

Balaban je izrazio zahvalnost gradonačelniku Banjaluke, “koji je uspio da `otme` od privatizacije ovaj prostor, u kojem je bilo namjeravano otvaranje sportske kladionice i noćnih klubova”.

Na svečanosti su uručene godišnje nagrade, i to “Zlatna povelja” Gradskoj upravi Banjaluka, “Zlatni indeks” gradonačelniku Gavranoviću, kao i nagrada za životno djelo Seadu Đuliću, reditelju prve predstave “Magbet”, koja je odigrana u “Podrum sceni”.

Svečanosti su prisustvovali ugledni javni i kulturni radnici grada Banjaluke i Republike Srpske.

Pozorišna 39. sezona zvanično će početi premijerom predstave “Potop” 28. februara u 20.30 časova, a biće to 81. premijera u istoriji Studentskog pozorišta.

Izvor – Agencije