Objavljeni rezultati regionalnog dizajn konkursa

Balkanska dizajnerska mreža objavila je rezultate šestog po redu konkursa “Mladi balkanski dizajneri 2016” pod sloganom “Novo analogno”.

Na konkurs se prijavilo 136 kandidata iz 13 regionalnih zemalja koji su odgovorili na temu ovogodišnjeg konkursa “Novo analogno”, istraživši načine na koje Balkan kao društvo može da afirmiše vrijednosti sopstvenih kulturnih dobara.

Zadatak i rezultati konkursa predstavljaju doprinos globalnoj raspravi o dehumanizaciji procesa proizvodnje, nastaloj kao posljedica kapitalističkog modela i digitalne produkcije koji zanemaruju ljudski faktor, to jest čovjeka, njegovu ličnost, emocionalni sklop i ideale ka kojima teži.

U prvom krugu selekcije odabrano je 69 pobjedničkih radova čiji autori dolaze iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Makedonije, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.

Odabrani radovi biće predstavljeni od 8. do 12. juna u “Talent zoni” Mikser festivala u Beogradu tokom koje će stručni žiri odabrati radove koji će činiti putujuću izložbu  i učestvovati na vodećim regionalnim dizajnerskim manifestacijama.

Izvor –  Agencije