Sajam za djecu i porodicu: Počela najzabavnija manifestacija u gradu

Najzabavnija sajamska manifestacija u Banjaluci – Sajam za djecu i porodicu, na kojoj je pripremljeno mnoštvo zanimljivih i edukativnih sadržaja za djecu i roditelje počela je danas u Sportskoj dvorani Borik.

Na dvodnevnom Sajmu koji okuplja više od 50 izlagača već se zabavljaju brojni mališani iz Banjaluke, ali i drugih gradova iz kojih su došli baš zbog Sajma.

sajam za djecu.jpg

“Ova manifestacija održava se po treći put u Banjaluci i pokazuje da ovaj grad može, promovišući porodične vrijednosti, brigu o djeci, roditeljstvo, kreativnost i sportski duh, da korača zajedno sa velikim centrima u regionu”, naveli su organizatori.

Na Sajmu i ove godine svoj štand ima i Dom Info, a za mališane smo pripremili kreativni kutak gdje imaju priliku za igranje i druženje, te prigodne poklone.

sajam dom info

Na Festivalskom dijelu Sajma nastupaju mališani Banjalučih vrtića, školarci iz Banjalučkih osnovnih škola, članovi plesnih škola, muzičkih i dramskih sekcija, vokalni solisti i to Emilija Boškić i Sergej Pajić, članovi Mama Vox ateljea. Posjetioci imaju priliku uživati u izvođenju hora kao i modnim revijama.

Posebno zadovoljstvo svim mališanima predstavlja  Mala prodavnica, gdje će sva djeca imati priliku da budu mali trgovci. U maloj prodavnici može se učestvovati tako što se donese jedna ili više dobro očuvana igračka. Prodajom te igračke dobija se  bon/novac za kupovinu neke druge igračke u maloj prodavnici. Sve igračke koje se ne prodaju biće poklonjene djeci i dječijim ustanovama kome je to  najpotrebnije.

??????????

Organizatori su pripremili i Sportski poligon. Škole sporta nastoje djeci približiti aktivnosti kojima se bave a posebno zanimljivo je mačevanje, boks, te kung fu.

Organizatori su pripremili i sadržaje za mame koje očekuju poklon šminkanja, radionice za trudnice, savjete psihologa, nutricioniste i fitnes trenera, te kuhari koji će u toku trajanja sajma pripremati ukusna jela.

sajam borik

Sajam za djecu i porodicu, u svom festivalskom dijelu, ugostiće veliki broj vrtića, škola, udruženja i klubova čiji će mališani predstaviti svoje umijeće i predani rad. Pripremili su 18 časova festivalskog programa u kojem učestvuje više od 300 izvođača.

Ulaz na sajam je besplatan, a biće otvoren danas do 20 časova i sutra od 10 do 19 sati.