REALIZACIJA SVIH VAŠIH IDEJA: Stepenice od prirodnog “BX Kamena” daju notu luksuza svakom domu

Prirodni kamen jedan je od najpopularnijih materijala za završnu obradu podova i stepenica unutar stambenih i poslovnih prostora, kao i za uređenje ulaznih stepenica.

Vijekovima unazad prirodni kamen važi za jedan od najelegantnijih materijala za ukras i dekoraciju unutrašnjih stepenica. Osim prirodne ljepote i dekorativnog značenja prirodni kamen je odličan izolator, fizički praktičan i savršeno se uklapa u sve estetske promjene unutar enterijera.

Iako su stepenice vrlo često integralni dio u prostoru, ako se dobro urede mogu postati najveći atribut svakog objekta.

Oblaganje stepeništa prirodnim kamenom može potpuno promijeniti unutrašnji izgled vaše kuće. Samo ovaj detalj je dovoljan da čitava kuća poprimi luksuzan i bogat izgled.

Kako bi stubište vašeg doma osim funkcije zadovoljilo i potrebu za ugodnim životnim prostorom “BX Kamen” je sasvim sigurno pravi izbor. Njihov prirodni kamen bio bi najidealnija realizacija svih vaših ideja.

Ova kompanija nudi bogat asortiman prirodnog kamena za stepeništa, ali i za uređenje dvorišta, fasada, unutrašnjih prostorija. Nalaze se u okolini Jajca, a kompletan asortiman možete pogledati u Trnu.

Raznovrnost njihovog prirodnog kamena kako u boji tako i u veličini izdvaja ga u odnosu na sve druge materijale.

Prirodni “BX Kamen” vadi se u kamenolomima, pa se kasnije rasijeca na ploče i siječe u formatima po želji kupaca.

Eksploatacija “BX Kamena” se vrši na dva eksploatacijska polja, Crvenim stijenama i Poljanama.

Stepenice od prirodnog “BX Kamena” izgledaju posebno lijepo u enterijerima i stvaraju toplu atmosferu.

Neda Oroz, menadžer prodaje u “BX Kamenu” kaže da ova kompanija gazišta i čela izrađuje po mjerama kupaca, te da kupci mogu kombinovati različite obrade.

“Jedinstvenost i ljepota našeg kamena ukrasiće svaki dom. Bilo da kupci preferiraju svjetlije i neutralnije tonove, kao što su različite nijanse sive i bež boje, ili pak žele neke smjelije tonove, sigurna sam da mogu naći nešto za sebe u našem asortimanu”, navodi ona i dodaje da su posebno ponosni na crvenu brecu, koja se savršeno uklapa u različite stilove uređenja doma.

A da je prirodni kamen sve češći izbor prilikom odabira materijala za unutrašnju obradu potvrđuje i Oroz i precizira da, kada su u pitanju unutrašnje stepenice, kupci se uglavnom odlučuju za polirani kamen.

Postoji nekoliko razloga koji će vas definitivno ubijediti da prilikom odabira materijala za oblaganje vaših stepenica prednost date prirodnom “BX Kamenu”. Prije svega to su dugotrajnost i stil koji su definitivno glavni razlog zašto prirodni kamen nema premca u svom okruženju. Otporan je na bilo koje vremenske uslove, smanjuje i potrebu za čestim renoviranjem. Ne mijenja svoj oblik, ne izlazi iz mode, a jedinstvenost u svom obliku i dizajnu učiniće vaš dom praktičan i stilski sveden. Ono što takođe ne treba zanemariti je lakoća održavanja.

Stepenice od prirodnog kamena mogu dati zanimljive efekte u uređenju enterijera, a stubište poznato svima postaje neobičan i privlačan element enterijera.

Ukoliko razmišljate o tome da stepeništa obložite prirodnim kamenom, kontaktirajte „BX Kamen“. Sve potrebne informacije možete dobiti broj telefona 063 943 981. Više informacija dostupno je i na sajtu „BX Kamen“, kao i na njihovom Fejsbuk i Instagram profilu.

(PR)