Razigrane dekoracije svjetlom

dekoracije lampicama

Ako ste zaljubljenik u uređenje doma i uvijek tragate za novim idejama, onda vam sigurno nije promakao trend korištenja lampica u svrhu ukrasa. Kako većina ljudi, pa tako i mi, lampice povezuje s novogodišnjim i božićnim ukrasima, tako nam je ovaj potez privukao pažnju. Dakle, ovdje ne govorimo o prazničnom ukrašavanju, nego o korištenju lampica kao dijelu ukupnog dekora enterijera.

Kako su lampice izašle iz kutija s novogodišnjim ukrasima i postale dio stalne postavke dekora doma nije nam baš jasno, ali bitno je da su izašle i ostale van. Kao i mnogi drugi, i ovaj trend potiče iz skandinavskog stila, ležernog, neopterećenog, jednostavnog, čistog i uvijek spremnog na prijatna iznenađenja.

Lampice su tako razigran, moderan i jednostavan ukras, koji može odlično izgledati u prostoru tokom cijele godine. Takođe, prigušeni su izvor svjetlosti, tako da stvaraju toplu i romantičnu atmosferu. Možete ih naći različitih oblika sijalica i jačine, kao i dužine kabla.

Zato, lampice nikako nemojte izostaviti prilikom ovogodišnjeg prazničnog ukrašavanja, a kada praznici prođu i pospremite ukrase, lampice ostavite i uživajte u toploj atmosferi koju vam pružaju.

 – Umjesto na jelku, ove godine lampice postavite na zavjesu ili zalijepite na zid u nekom interesantnom obliku.

string-lights-dining-room

– Unikatnu lampu možete da napravite ako šarene sijalice stavite u flašu ili neki stakleni sud.

980f6c2ec2a2fe14aa578e6786412667

– Dobićete romantičnu atmosferu ako u spavaćoj sobi na zid iznad uzglavlja okačite lampice. Isto možete uraditi i na zavjesi ili okviru od kreveta.

bedroom---bed-&-moroccan-carpet1

bedroom-easy-diy-attic-bedroom-design-ideas-with-white-wooden-headboard-and-hanging-white-curtains-featuring-led-lights-combine-with-wooden-flooring-and-white-fur-rug-easy-and-eye-catching-diy-b

– Ili ih jednostavno okačite: na plafon, na zid, na neki komad namještaja…

facing-north-with-gracia-minimal-christmas-string-lights-2

dsc_0696_copy_copy_copy_504243dce087c348600022fe

doorsixteen_granitlights_susannavento

– Svjetlost lampica naglasite tako što ćete ih pričvrstiti na neki zanimljiv predmet, poput drvene daske ili najobičnije grane.

d1cd7e86c8838f779333c0b44c8e08d8

– Omotajte sijalice oko slike, ogledala ili rama lustera.

my-paradissi-norske-interiørblogger-hjemme-magazine-november-2013-jul-kitchen-home-by-linn-vikra-heimtun