RAST POTRAŽNJE ZA KONTEJNERIMA: „Ekonomik Group“ otvorio poslovnicu u Sarajevu (FOTO)

Odabir kontejnera kao jedinice za svakodnevnu upotrebu u privatnom i poslovnom životu već duže vrijeme je prepoznatljiv svjetski trend.

Vodeći se uštedama prostora, vremena i novca,“Ekonomik Group“ d.o.o. iz Srebrenice nudi funkcionalna rješenja za upotrebu ovih kontejnera.

Kako bi svoju ponudu približili građanima Bosne i Hercegovine, „Ekonomik Group“ otvorio je novu poslovnu jedinicu u Sarajevu.

„Cilj otvaranja poslovnice u Sarajevu bio je svakako rast potražnje za kontejnerima iz dana u dan. S obzirom na to da je naša firma pretežno izvozno orjentisana, željeli smo da proizvode približimo potencijalnim kupcima i predstavimo ih širom Bosne i Hercegovine, tako da smo pored Srebrenice odlučili da naša poslovna jedinica bude i u centru BiH, u Sarajevu, u ulici Tolina broj 11, na Marindvoru. Sada imamo jednu centralnu poziciju i lakši pristup svim korisnicima naših usluga“, rekao je Bojan Rankić, vlasnik kompanije „Ekonomik Group“.

Postoji nekoliko ključnih razloga zbog kojih se sve više ljudi u posljednje vrijeme odlučuje za upotrebu kontejnera, kako privatna lica, tako i kompanije. Prije svega tu su ekonomičnost i brzina izrade u poređenju sa gradnjom sličnih objekata.

Važno je naglasiti da za postavljanje svih vrsta kontejnera nisu potrebne građevinske dozvole ili urbanističke saglasnosti.

Standardne dimenzije kontejnera su 6m x 2,4m x 2,7m, ali to ne znači da u svakom slučaju moraju biti tih dimenzija. U zavisnosti od želje kupaca mogu se prilagoditi, povećati, smanjiti ili slagati na spratove. Uz ove karakteristike kontejneri imaju odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju, razvedenu električnu energiju, a po potrebi i vodu.

„Vijek trajanja kontejnera je preko 20 godina uz poštovanje preporuka i pravilno održavanje“, navode iz Ekonomika.

Ova kompanija vodeći je proizvođač kontejnera u regionu, koja na mjesečnom nivou trenutno proizvede oko 250 kontejnera.

Iz Ekonomika poručuju da im je otvaranjem nove kancelarije u Sarajevu cilj ljudima predstaviti razne mogućnosti korištenja kontejnera i njihove prednosti u svakodnevnoj upotrebi.

Zidanje stambenih jedinica je proces koji može da traje više mjeseci, pa čak i godina, ali ako se odličite da svoj stambeni ili poslovni prostor gradite u obliku kontejnera sigurni smo da će cijeli proces trajati znatno kraće i da će ekonomska opravdanost korištenja kontejnera doći do izražaja.

Rankić navodi da je ponosan na 90 zaposlenih radnika u ovoj kompaniji, koji ispunjavaju sve tehničke zahtjeve kupaca i u mogućnosti su da osnovne modele kontejnera isporuče u roku od 7 do 15 dana, zavisno od trenutka narudžbe i opterećenosti proizvodnje.

Svakako treba naglasiti i brzinu dostave u BiH, s obzirom na to da se sama proizvodnja nalazi u Srebrenici.

„Naš stalni rast proizvodnje najbolji je dokaz isplativosti upotrebe kontejnera. Ukoliko želite da saznate više o našim proizvodima rado vas očekujemo na adresi u Sarajevu, u ulici Tolina broj 11, na Marindvoru. Sve informacije možete dobiti i na broj telefona +38766 63 00 00, kao i putem sajta Ekonomik.rs“, navode iz „Ekonomik Group“.

(PR)