Projekcija filma, utrka na snijegu i Diskobajagi ovog vikenda na Jahorini

Ovog vikenda ljubitelji snježnih sportova na Jahorini mogu uživati u snježnoj utrci Red Bull Home Run, a u sklopu ovog takmičenja organizatori će napraviti i projekciju filma o životu koji se posveti snježnim sportovima, a program će završiti Diskobajagi DJVJ dvojac iz Dubioza kolektiva Brano Jakubović i Vedran Mujagić.

Vikend program Red Bull Home Run na Jahorini kreće već u petak, 13.2., s premijerom filma “Days of my Youth“ koji će se projicirati na otvorenom pored lifta za noćno skijanje na stazi Poljice sa početkom u 17 sati.

Red Bull Media House u saradnji sa MSP Films predstavlja film koji istražuje i pokušava odgonetnuti fenomen doživotne sklonosti prema skijanju zaljubljenika u snježne sportove.

Filozofskim pristupom ovaj film otkriva mnoge radosti i povremene borbe s načinom života koji se gradi oko skijanja. Sniman tokom dvije godine pomoću vrhunske tehnologije, film nudi putovanja i samootkrivanja koje svaki predani skijaš može da osjeti i prepozna.

“Days of my Youth” podstiče sjećanja na osjećaj kada se prvi put stane na skije i dokazuje da skijanje može pomoći da se osjećate mladi tokom cijelog života.

Subota je rezervisana za utrku skijaša i bordera Red Bull Home Run gdje će takmičari trčati 150 metara do svojih skija i bordova i kreće spust do cilja.

Nagradu dobijaju najbrži skijaš i snowboarder, a bit će i posebna nagrada za najoriginalniji kostim. Registracija učesnika predviđena je ispred Kolibe hotela Termag od 13:00 do 15:30 sati, start utrke je u 16:30 sati. Proglašenje pobjednika je planirano u 17:30 sati.

Nakon dodjele nagrada, DJVJ dvojac iz Dubioza kolektiva će odsvirati set ispred Kolibe hotela Termag. Možda dobra prilika da se proslavi dan zaljubljenih uz Diskobajagi ritmove Brane Jakubovića i VJ majstoriju Vedrana Mujagića na snježnoj podlozi Jahorine. Ulaz na after party je slobodan i za one koji ne skijaju, a žele da uživaju u ovom posebnom partyju.

Izvor – klix.ba