U srijedu se otvara LC Waikiki u Banjaluci

Poznati turski modni brend LC Waikiki 18. februara otvara prvi prodajni objekat u Republici Srpskoj, u Banjaluci, u Gospodskoj ulici. Banjalučanima će biti dostupne kolekcije za djecu, žene i od odrasle, modnog brenda koji posluje pod sloganom “Svi zaslužuju da se dobro odijevaju”. Sa regionalnim menadžerom kompanije za centralnu i istočnu Evropu, Sinanom Sahinom, razgovarali smo o samom brendu i novinama koje donose na ovdašnje tržište.

– Prva LC Waikiki trgovina u Republici Srpskoj biće otvorena sredinom mjeseca. Šta LC Waikiki donosi domaćem tržištu?

 Po motivu “Svako zaslužuje da se dobro obuče ‘, LC Waikiki donosi visoku modu pristupačnih cijena na lokalno tržište. Banja Luka Street trgovina će biti naša četvrta trgovina u Bosni i Hercegovini. Na tržište smo ušli krajem 2010. godine trgovinom u Sarajevu, a otvorili smo 3 trgovine nakon toga, sada ćemo otvoriti i četvrtu. Sada imamo dvije trgovine u Sarajevu, jednu u Mostaru i jednu u Republici Srpskoj, Banja Luci.

– Šta se kupcima sviđa kod LC Waikiki, šta razlikuje ovaj brand među mnogim drugima?

U Turskoj, LC Waikiki je izabran kao ‘najvoljeniji ” četiri godine uzastopno. Imamo posebnu vezu s našim klijentima izgrađenu na povjerenju. Naši kupci znaju da pružamo visoku kvalitetu za cijenu koja je pristupačna. Naši proizvodi se ekološki testirani, tako da kupci mogu kupovati za sebe, za porodicu, za sve o kojim brinu.

– Šta je s cijenama, koji kupci su vaša ciljna skupina?

Pružamo modu povoljnih cijena za sve dobne skupine. Ne ciljamo određenu skupinu, želimo biti omiljeni brand svakoga u skladu sa našim sloganom ‘Svako zaslužuje da se dobro obuče’.

– Kada govorimo o zapošljavanju novih radnika, što znači otvaranje trgovine u Republici Srpskoj znači?

Mi zapošljavamo između 20-30 ljudi za našu novu trgovinu. Imamo pozicije za svaku trgovinu, kao što su: menadžeri trgovine, voditelji sekcija, asistent prodaje, blagajnik i voditelj blagajne, osoblje za rad u skladištu, vizualni merchandisers.

– Koliko LC Waikiki trgovina je otvoreno do sada u BiH? Postoje li planovi za više trgovina?

Mi poslujemo u BiH od 2010. kada smo otvorili našu prvu i drugu trgovinu u Sarajevu. U oktobru 2014. godine, otvorili smo i treću trgovinu u Mostaru kao našu 100. međunarodnu trgovinu što je predstavljalo značajan korak za našu kompaniju.

– Ima li šanse za početak proizvodnje odjeće ovdje u BiH?

Više od polovine naših proizvoda proizvodimo u Turskoj, a ostatak u drugim zemalja. Imamo ulaganja izvan Turske koja ubrzano rastu. Naši timovi su u potrazi za novim prilikama u smislu proizvodnje kako u Turskoj i izvan Turske, uključujući BiH.

– Što možemo očekivati od LC Waikiki, za sezonu proljeće / ljeto 2015?

Naša proljeće / ljeto kolekcija će donijeti novi izgled našim trgovinama. Naš sub-brand “LC Waikiki Casual” će biti dinamičan i moderan, gdje će sve ostale kolekcije doći s većim brojem boja i uzoraka. Takođe smo obnovili našu traper kolekciju koja će se istaknuti svojim modernim dizajnom, udobnim krojevima i rastezljivim tkaninama.