Velika konkurencija za Planjaxovo Pero 2014.

Na takmičenju za najbolju priču za djecu i mlade koji je raspisala Izdavačka kuća Planjax Komerc sa ciljem popularizacije i afrimacije književnog stvaralaštva, prijavilo se pedeset sedam domaćih autora.

U prvom selektivnom krugu ostalo ih je dvadeset sedam, od kojih će se štampati knjiga Snovi od stakla i iz kojih je odabrano deset najzanimljivijih, od kojih selektor Planjaxovog Pera 2014. Mehmed Đedović, treba da izabere tri koje će biti nagrađene.

“Biće zaista teško odabrati najbolje od najboljih. U konkurenciji su priče: Lidije Pavlović-Grgić, Saliha Bazdulja, Ismeta Bekrića, Almira Zalihića, Hadžema Hajdarevića, Ranka Pavlovića, Misere Suljić-Sijarić, Zejćira Hasića, Tatjane Andrejević i Mustafe Smajlovića. Konkurencija je zaista velika ali nadam se da ću pravedno presuditi i odabrati tri prvoplasirane koje će biti nagrađene” – rekao je Mehmed Đedović

“Inače, zlatno, srebreno i brončano Planjaxovo pero 2014. uručit će se sretnim dobitnicima na Međunarodnom sajmu knjiga u Sarajevu, koji će se održati krajem aprila ove godine kada će biti promovisana i knjiga Snovi od stakla u kojoj je zastupljeno dvadeset i sedam najboljih priča za djecu i mlade, a do tada će svi autori koji su sudjelovali na takmičenju na svoju adresu dobiti po tri primjerka knjige u znak zahvalnosti za saradnju” – istakao je mr. Bajruzin Hajro Planjac, „krivac” za ovo takmičenje i predsjednik Uprave Planjax group.

Takmičenje za najbolju priču za djecu i mladež Planjaxovo pero 2015. već je otvoren i organizatori istoga očekuju priče za ovu godinu.

Izvor – dnevno.ba