Prointerov poklon za školu u Sarajevu

Prointer donacija

Sarajevska škola „Mehmedalija Mak Dizdar“ dobila je danas vrijednu donaciju računarske opreme koja će značajno pomoći osnovcima u savladavanju gradiva iz informatike. U saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo kompanija Prointer ITSS Sarajevo donirala je toj školi opremu vrijednu deset hiljada maraka.

Direktor škole Samira Nukić izrazila je zadovoljstvo što će učenici dobiti mnogo bolje uslove za učenje. Posebno ističe da će donacija kompanije Prointer motivirajuće djelovati na razvoj i znanje učenika i pomoći im u sticanju novih znanja.

prointer poklon za skolu

„Svjedoci smo da je razvoj informacionih tehnologija veoma brz i da moramo pratiti novitete. Podrška informatici, digitalizaciji i uviđenju inovacija u škole zapravo je neophodna i veoma potrebna. Mi takvu podršku danas imamo i moram da se zahvalim kompaniji Prointer koja nam je uručila veoma dobrodošlu donaciju IT opreme. Takođe, moram se zahvaliti i kantonalnom Ministarstvu obrazovanja i nauke i ministrici Zineti Bogunić koja je prepoznala važnost ovog projekta i bila mu nesebična podrška.“, rekla je Samira Nukić.

Direktor Prointera Sarajevo Bojana Škrobić Omerović istakla je da je Prointer povodom predstojećeg osnivanja kompanije u Sarajevu htio da početak svog rada obilježi društveno odgovornim korakom. Zato su se i odlučili da kao IT kompanija školarcima poklone neophodnu računarsku opremu.

prointer donacija skoli

„Prointer nije kompanija koja je viđena samo komercijalnim vrijednostima već je kompanija koja uvijek daje više. Vrijednost ove kompanije jeste i u činjenici što nesebično podržavamo mlade i sve čini bolju budućnost zajednica u kojima djeluje.“, naglasila je Bojana Škrobić Omerović.

U Prointeru vjeruju da i njihov današnji potez doprinosi stvaranju novih IT stručnjaka koji će stvoriti bolju budućnost cijelom društvu. Jedna od vodećih domaćih IT kompanija uručenje donacije je upriličila prije večerašnjeg predstavljanja poslovnim partnerima svoje nove kompanije, Prointer ITSS Sarajevo.