Prointer reaguje: I dalje uspješno sarađujemo sa svjetskim partnerima

Dugogodišnja saradnja kompanije Prointer ITSS, članice Infinity International Group, sa vodećim svjetskim kompanijama iz oblasti IT industrije, rezultirala je brojnim uspješno realizovanim projektima na zadovoljstvo i dobrobit naših klijenata, saopšteno je iz ove kompanije.

Izvrsnost, inovativnost i posvećenost, tu kompaniju svrstala je među lidere u digitalnoj transformaciji u Bosni i Hercegovini, o čemu svjedoči i status GOLD SAP Partnera, ali i brojna druga priznanja i na stotine svjetski priznatih sertifikata zaposlenih u toj kompaniji.

„Imajući u vidu da u Prointeru radi više od 150 ljudi, među kojima su i brojni, sertifikovani stručnjaci, paušalne i neprovjerene informacije o takozvanim „sankcijama“ prema našoj kompaniji, poput onih na blogu narodnog poslanika Nebojše Vukanovića, kojima se insinuira prekid uspješne saradnje sa renomiranim, poslovnim partnerima, nisu ništa drugo do loša namjera i ciljano nanošenje štete poslovanju i ugledu naše kompanije“, kažu u Prointeru.

Takođe ističu da se sve poslovne aktivnosti sa vodećim svjetskim kompanijama odvijaju neometano, što dokazuju potpisani i izvršeni ugovori, te da lažni navodi da je kompaniji uskraćena saradnja zbog poslova koje, između ostalog, ima i sa javnim sektorom u Republici Srpskoj i BiH, apsolutno ne stoje.

„Raskid ugovora jedina je moguća opcija u slučaju neusklađenosti sa partnerskim procedurama. Kako po tom pitanju nema bilo kakvih problema i nijedan aktuleni poslovni partner nije raskinuo ugovor o saradnji sa kompanijom Prointer ITSS,  naši klijenti u potpunosti mogu biti sigurni što se tiče izvršenja aktuelnih ugovora“, napominju u Prointeru.

O lošoj namjeri svjedoči i činjenica da se, u pojedinim medijima, kao „argument“ pojavljuje i korespondencija koju je Prointer još 2019. godine imao sa jednim od svojih partnera, a koja je poslužila kao naš dokaz u jednoj od podnesenih tužbi za klevetu. Ta korespondencija, kako ističu u Prointeru, potvrđuje da je zabrinutost partnera bila izazvana neargumentovanim napadima u medijima u kojima smo ostali uskraćeni za pravo na odgovor, i nema nikakve veze sa aktuelnim poslovanjem kompanije.

Ovako ozbiljne informacije plasirane bez provjere i dokaza za cilj imaju zastrašivanje naših zaposlenih, dodaju u Prointeru, i ne predstavljaju ništa drugo do poziv raznih lobista sa sumnjivim namjerama, da jedna od najuspješnijih IT kompanija na ovim prostorima stavi „ključ u bravu“.

(PR)