“Prointer” predstavio projekat na najvećoj IT konferenciji u regionu

Pod sloganom “Make IT cLoud” osmo izdanje najveće IT konferencije u Bosni i Hercegovini, “Microsoft NetWork”, održano je u Neumu od 18. do 20. aprila, a jedan od svojih projekata prisutnima je predstavila i kompanija “Prointer ITSS” iz Banjaluke.

Kao zlatni sponzor konferencije, ova IT kompanija upotpunila je i sam program predstavljanjem studije slučaja koju su prezentovale dvije dame, jedne od rijetkih žena IT stručnjaka na konferenciji.

Predavanje na temu “Dynamics 365 – Klijent = kupac ili nešto drugo?“ održale su Aleksandra Vujadinović, Software Developer, te Radmila Kecman, Rukovodilac sektora za razvoj aplikacija i aplikativnih rješenja u kompaniji “Prointer”.

“Prezentovali smo “Dynamics 365” rješenje koje je implementirano u Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i kroz koji će Zavod voditi evidenciju o nezaposlenim licima. Ovo rješenje će unaprijediti i olakšati njihovo poslovanje, evidencije će biti urednije, što će omogućiti efikasnije praćenje podatka o nezaposlenim licima, a sve to kako bi se unaprijedilo povezivanje poslodavaca i nezaposlenih lica”, istakla je Kecmanova.

Do sada su se na našem tržištu CRM rješenja posmatrala kao rješenja za prodajne firme, dok su ovim primjerom stručnjaci iz “Prointer-a” pokazali da je “Dynamics 365” od koristi za svaku firmu koja želi da unaprijedi odnos sa svojim klijentima.

Pored toga, na konferenciji je bilo riječi i o modernim poslovnim okruženjima, digitalnoj transformaciji, aplikacijama i infrastrukturi, podacima, vještačkoj inteligenciji, te edukacijskim rješenjima i studijama slučaja. U šest sesija održano je preko 90 predavanja, a svi prisutni su imali priliku čuti i o novitetima i praksama koje će “Microsoft” donijeti u ovoj godini.