Počeo sajam Grapos Expo 2018

Pod motom ˝Budućnost se ne očekuje, ona se gradi˝ u gračaničkoj poslovnoj zoni ˝Fering˝ danas je otvoren Grapos Expo 2018, međunarodni sajam poduzetništva i obrta širokog spektra.

Sajam se prostire na 6.000 kvadratnih metara zatvorenog i 23.000 kvadrata otvorenog prostora, a prijavilo se preko 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine, te zemalja regije i Evrope. Partner ovogodišnjeg sajma je Hrvatska obrtnička komora (HOK).

Ovogodišnji Grapos Expo otvorili su Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a, Jakub Suljkanović, premijer Tuzlanskog kantona, i Nusret Helić, načelnik Gračanice.

Nedžad Nuhanović, direktor sajma Grapos Expo 2018, očekuje obaranje rekorda kada je u pitanju broj posjetitelja, kojih je prošle godine bilo preko 20.000.

“Puno dešavanja, puno interesantnih stvari. Izlagači su iz drvnog, metalnog sektora, plastike i poljoprivrede, stari i umjetnički zanati, turizam. Imat ćemo prezentaciju živog rada starih umjetničkih zanata, da malo vratimo ono što je zaboravljeno, a veliki broj izlagača je pripremio posebne popuste sajamske za svoje proizvode”, naveo je Nuhanović.