Prointer ITSS i Banjalučki maraton predstavili mobilnu aplikaciju „Run&More Weekend“

Prva oficijelna mobilna aplikacija Banjalučkog m:tel polumaratona pod nazivom „Run&More Weekend“, koju je u saradnji sa „Run&More“ timom kreirala kompanija Prointer ITSS,  predstavljena je danas na press konferenciji u prostorijama Robokidsa u Banjaluci.

Riječ je o mobilnoj aplikaciji koja je namijenjena trkačima 4. Banjalučkog m:tel polumaratona, ali i učesnicima „Vivia Run&More Weekend“, festivala.

„Kompanija Prointer ITSS u sklopu svoje društveno odgovorne politike ove godine pridružila se festivalu ‘Vivia Run&More Weekend’ kao oficijelni tehnički sponzor. Izuzetno nam je drago da smo na ovaj način postali dio priče Banjalučkog polumaratona, i da smo ovu značajnu sportsku manifestaciju približili velikim svjetskim trkama“, rekao je Bojan Vujić, direktor kompanije Prointer ITSS, koji je ovom prilikom poželio sreću svim trkačima na stazi.

On je istakao da će ova mobilna aplikacija biti online vodič ne samo za trkače, nego i za sve učesnike i goste „Vivia Run&More Weekend“, festivala, a da je opcija Live Tracking nešto po čemu se ova aplikacija izdvaja od sličnih aplikacija na tržištu, jer će ljubitelji trčanja i navijači moći da selektuju svoje favorite i prate njihova prolazna vremena.

„Banjalučki polumaraton ove godine ima novi koncept i prerasta u festival, koji prate brojni edukativni i zabavni sadržaji. Kako bismo manifestaciju podigli na viši nivo moramo pratiti i tehnološke trendove, a to je nemoguće bez podrške društveno odgovornih ljudi i kompanija, kao što je Prointer ITSS“, rekao je Goran Ćorić, predsjednik Upravnog odbora Banjalučkom maratona.

On je dodao da je Prointer ITSS, pored mobilne aplikacije koju nema ni 10 posto svjetskih maratona, obezbijedio i softver za prepoznavanje trkača na zvaničnim fotografijama događaja, i da će na stazi postojati osam punktova sa GoPro kamerama.

„Ovaj web servis omogućava učesnici polumartonske i štafetne trke da se na brz način pronađu na fotografijama, jednostavnim unosom svog trkačkog broja“, istakao je Ćorić.

Mobilna aplikacija „Run&More Weekend“ obuhvata pregled i rezultate trka, mape staza, program kompletnog festivala, najvažnije informacije, kalendar prijateljskih trka, te vodič na sve bitne lokacije, a prilagođena je za iOS i Android platforme.