Prointer donirao 100.000 maraka zdravstvenim ustanovama

Kompanija Prointer ITSS Banjaluka donirala je Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Domu zdravlja u Banjaluci po 50 hiljada konvertibilnih maraka kao podršku sprečavanju širenja korona virusa i ublažavanju posljedica izazvanih trenutnom epidemiološkom situacijom. 

Ove dvije zdravstvene ustanove donaciju od 100 hiljada konvertibilnih maraka iskoristiće za nabavku neophodne medicinske opreme, zaštitnih maski i zaštitnih odijela.

– Institut za javno zdravstvo i banjalučki Dom zdravlja sa svojim službama su u ovom trenutku među najangažovanijim u procesu sprečavanja zaraznih bolesti. Zato smatramo da je od posebnog značaja da ovim zdravstvenim ustanovama konkretno pomognemo kako bi, koliko je moguće, osigurali uslove za što bolju zdravstvenu zaštitu u vanrednim okolnostima – istakao je generalni direktor Prointera Bojan Vujić.

Iz ove kompanije posebno naglašavaju da su neizmjerno zahvalni našim zdravstvenim radnicima na hrabrosti i požrtvovanosti koju svaki dan pokazuju.

– Njihova posvećenost poslu i energija koju ulažu da građani sada kada je najpotrebnije dobije svu neophodnu pomoć poseban je motiv svima nama da poštujemo preporuke nadležnih institucija, ali i da konkretno doprinesemo saniranju situacije koju svakodnevno izaziva korona virus – navode iz Prointera.

Zbog toga će Prointer ITSS, osim novčanih donacija, u narednom periodu kupiti i neophodna medicinska i dezinfekciona sredstva u vrijednosti od 100 hiljada konvertibilnih maraka i donirati ih institucijama, ustanovama ili organizacijama kojima budu najpotrebniji.

U kontaktu sa Republičkim štabom za vanredne situacije obećavaju nastavak logističke podrške za prevazilaženje trenutnog stanja sa što manje posljedica.

Iz ove kompanije posebno ističu da će osigurati dodatnu pomoć za najugroženije kategorije stanovništva nakon što su se prošle sedmice donacijom uključili u akciju “Niste sami” u Banjaluci kojom je u uslovima aktuelne epidemiološke situacije osigurana dostava životnih namirnica upravo tom dijelu populacije.