Vjerni svojim kupcima: Moj Market u banjalučkom naselju Lauš pozitivan primjer društveno odgovornog poslovanja

Pojava i širenje virusa korona na području Republike Srpske paralisao je rad brojnih organizacija, dok je većina njih u obavljanju svojih svakodnevnih radnih zadataka  kancelarije zamijenila  domovima, prilagođavajući se na taj način trenutnim uslovima i dajući svoj doprinos u prevenciji širenja infekcije.

U takvim uslovima ne smijemo zaboraviti one koji, što zbog prirode svog posla, što zbog svoje plemenitosti i velikodušnosti, svakodnevno odlaze na svoja radna mjesta i rizikujući na taj način i sopstvene i živote svojih najmilijih ostaju vjerni svojim korisnicima i sugrađanima. Tako pored medicinskih radnika, policije i brojnih drugih nikako ne smijemo da zaboravimo ni naše radnike u uslužnim djelatnostima i trgovačkim radnjama.

Jedan od pozitivnih primjera solidarnosti, humanosti i profesionalnosti, koji svojim radom i u trenutnim uslovima može da posluži kao najbolji primjer drugima je i Moj Market u banjalučkom naselju Lauš, čiji radnici bez obzira na potencijalnu izloženost opasnosti ostaju ljubazni, vedri i nasmijani, te na taj način daju svoj doprinos ovoj zajedničkoj borbi.

Ipak, njihov značaj je mnogo veći. U želji da svojim kupcima obezbijede potrebne životne namirnice, Moj Market, pridržavajući se preporučenih mjera, posjetiocima garantuju i neophodnu sigurnost. U kolonama se jasno mogu vidjeti preporučeni razmaci, dok službe neprestano vrše dezinfekciju prostorija i prate broj kupaca u radnji.

Nisu zaboravljeni ni kupci starije životne dobi, kojima je uz određene izuzetke zabranjeno kretanje, pa je tako za njih organizovan poseban servis koji vršeći dostavu željenih artikala na kućnu adresu, ovoj kategoriji društva šalje jasnu poruku da nisu sami i zaboravljeni. Dovoljno je samo da pozovu broj neke od poslovnica Mog Marketa.

Najvažnija poruka ipak je ona koja se odnosi na količine zaliha roba, a kojima Moj Market svim svojim kupcima poručuje da mjesta panici nema, jer su pridržavajući se jasnih preporuka i uputstava nadležnih obezbijeđene dovoljne količine svih neophodnih životnih namirnica i  preparata za ličnu higijenu, za kojima je ovih dana povećana potražnja.

Zato, dok se drugi brinu o nama, mi budimo društveno odgovorni i na taj način spasimo živote mnogih naših sugrađana. Ukoliko je izlazak iz domova ipak neophodan, slijedeći pozitivne primjere ponašanja poput onih u trgovinama Mog Marketa, učinimo to uz maksimalne mjere opreza i pridržavajući se propisanih uputstava.

(banjaluka.net)