Priznanje otišlo u prave ruke: Umičeviću Povelja i od opštine Višegrad

Opština Višegrad, odnosno načelnik te opštine Mladen Đurević, uručio je Marinku Umičeviću, tehničkom direktoru Tvornice obuće “Bema” Banjaluka, uglednom privredniku i sportskom radniku, ali prije svega humanitarcu i čovjeku velikog srca, Povelju opštine Višegrad.

Ovu visoko opštinsko priznanje, Umičeviću je dodjeljeno na svečanosti povodom Dana opštine i Krsne slave Višegrada, a Povelja mu je dodjeljena za pružanje pomoći u poboljšanju kvaliteta života štićenika Javne ustanove “Dom za lica sa invalididtetom” iz Višegrada.

I ovo, kao i bezbroj drugih priznanja koja je u svojoj karijeri do sada dobio Umičević, ima za njega veliku važnost, ali ovaj čovjek naravno neće statin a ovome, nego će nastaviti svoj predani humanitarni rad i dalje biti čovjek velikog srca koji je spreman da pomogne svakome kome je ta pomoć potrebna, ne žaleći ni sebe ni sredstva, ni svoje vrijeme, ni svoja poznanstva, nego dajući sve od sebe da drugom bude bolje. To mogu samo veliki ljudi, kakav je i naš Marinko Umičević, koji istovremeno obavlja funkciju prvog čovjeka “Beme”, odbornika četvrti mandat zaredom u Skupštini grada Banjaluka, član je Senata Republike Srpske, a volonterski je nagažovan u više sportskih klubova i saveza, koje izdašno pomaže značajnim ličnim donacijama, donacijama “Beme”, ali i donacijama njegovih prijatelja, na čemu mu svakako mnogi mogu pozavidjeti. I zato je i ovo visoko opštinsko priznanje iz Višegrada otišlo u prave ruke, jer je načelnik Đurević u Marinku prepoznao istinskog humanistu i jednog od društveno najodgovornijih ljudi na našim prostorima.

“Ovo je za mene veliko priznanje i želim da se zahvalim svima, posebno načelniku Mladenu Đureviću. Još jednom veliko hvala, živjela Republika Srpska, živio predsjednik Milorad Dodik”, rekao je Umičević poslije zasluženo dobijenog još jednog vrijednog priznanja, a osim njega priznanja opštine Višegrad su dodjeljena i drughim zaslužnim pojedincima i ustanovama. Pošto je Umičević i predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, on je iskoristio priliku i da poželi sreću rukometašima Višegrada u tekućoj sezoni u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

N.Sp.