Umičević misli na svoje radnike: Besplatni preventivni pregledi za radnike “Beme”

U okviru obilježavanja Svjetskog dana srca, u Tvornici obuće „Bema“ Banjaluka danas su započeti besplatni preventivni pregledi za sve zainteresovane radnike, koji će imati priliku da ih obave i sutra do kada će im u krugu tvornice biti na raspolaganju ljekari i medicinsko osoblje.

Naime, “Bema” na čijem je čelu ugledni privrednik i priznati humanitarac Marinko Umičević, čovjek koji konstantno potvrđuje i dokazuje da misli na svoje radnike, u saradnji sa Domom zdravlja Banjaluka koji je dao tim od 14 ljekara, medicinskih tehničara i studenata medicine, u prostorijama radničkog restorana organizovala je antropometrijsko mjerenje, mjerenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.

“Na osnovu toga, radnici će dobiti savjet za eventualno dalje liječenje, a pregledi povodom Svjetskog dana srca su uvod u dalje preglede koji su planirani u dogovoru sa Domom zdravlja Banja Luka”, rekao je Umičević i svima za primjer pokazao kako se vodi briga o zdravlju svojih radnika, koji su najveći resusrs svake tvornice i svake organizacije uopšte.

Umičević, koji već godinama unazad za svoje radnike organizuje razne preventivne preglede zdravstvenog stanja, a koji su besplatni, iskoristio je ovu priliku da se zahvali Domu zdravlja na još jednoj uspješnoj saradnji, a radnike pozvao da se i sutra odazovu pregledu.

“Preventivni pregledi omogućavaju rano otkrivanje faktora rizika za određena oboljenja, kao i njihovo otkrivanje u fazi prije pojave simptoma i kada su izlječive. Prevencija je pola zdravlja”, poručio je Umičević, i po ko zna koji put pokazao da je riječ o odgovornom privredniku, i čovjeku koji ima maksimalan nivo društvene odgovornosti u sebi, odnosno da je riječ o čovjeku velikog srca, koji je iskreni humanitarac, u šta su mnogi imali priliku da se uvjere, posebno njihova djeca.

N.Sp.