Priznanje „100 najvećih“ za Prointer ITSS

Kompanija Prointer ITSS dobitnik je priznanja u djelatnosti „Računarsko programiranje“ za najuspješniju među 402 kompanije iz te branše u Bosni i Hercegovini. Direktoru Prointera Bojanu Vujiću priznanje je uručeno sinoć na gala svečanosti u Sarajevu u okviru projekta „100 najvećih u BiH“ koji organizuju Poslovne novine uz podršku Spoljnotrgovinske komore BiH.

Najuspješnije kompanije su po 32. put rangirane prema rezultatima poslovanja u prošloj godini. Direktor Prointera Bojan Vujić izrazio je zadovoljstvo što su rezultati te kompanije prepoznati i na jednom od najvećih poslovnih događaja u Bosni i Hercegovini.

„Projekat „100 najvećih“ ima svoj kvalitet, jer valorizuje zalaganje, ideje i na kraju rezultat jedne kompanije. Biti najbolji među više od 400 kompanija čija se djelatnost naslanja na domaće IT tržište je zaista čast, posebno jer je priznanje posljedica egzaktnih podataka na osnovu poslovanja naše i svih ostalih kompanija.“, izjavio je Vujić.

Direktor Prointera je naglasio da Prointer i u Sarajevu i u Banjaluci kao kompanija svakodnevno napreduje, da zapošljava sve više mladih stručnjaka.

“Zato smo i spremni da zajedno sa našim partnerima odgovorimo na svaki projektni izazov. Zajedno stvaramo budućnost, donosimo novu snagu ovom društvu, jer bez IT rješenja, bez digitalizacije ne možemo da uhvatimo korak sa razvijenim svijetom. I ovo priznanje potvrđuje da smo na dobrom putu, da smo dio progresivnih snaga koje ovo društvo vode naprijed.”, istakao je Vujić.

Alena Ahmetspahić-Fočo, direktor projekta “100 najvećih u BiH” izjavila je da su u 2018. godini u odnosu na prethodnu godinu povećani ukupni prihodi, dobit i broj zaposlenih u domaćim kompanijama.

„Povećali smo i broj rangiranih kompanija, više od 300 kompanija ove godine je na rang listama kojih nije bilo prošle godine, a imamo čak 130 rangiranih koji nikad nisu bili rangirani. Tako da možemo reći da ta trka da bi se došlo na listu 100 najvećih svake godine sve više ima smisla, jer na osnovu toga možemo praviti analitiku poslovanja naših kompanija.“, rekla je Ahmetspahić-Fočo.

Na dodjeli priznanja u sarajevskom hotelu Hills sinoć se okupilo više od 450 najistaknutijih ljudi iz privrede u BiH koji vode mala, srednja i velika preduzeća koja su rangirana u kategorijama po ukupnom prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka.