Priručnik “Trudnoća i porođaj” besplatno dostupan svim tudnicama

U Banjaluci je promovisan priručnik „Trudnoća i porođaj – psihofizička priprema za porođaj i roditeljstvo“ koji se dijeli potpuno besplatno trudnicama širom BiH.

Priručnik je namijenjen trudnicama, isključivo je edukativnog karaktera, urađen u saradnji sa babicama i ginekolozima. Ova knjiga obuhvata sve bitne informacije o svemu što trudnicu očekuje u toku trudnoće, tokom poroda, ali i nakon toga. Sve ove teme su obrađene na više od 80 strana, u koloru sa ilustracijama, konkretnim savjetima i objašnjenjima.

U priručniku su prikazane i detaljno objašnjene vježbe koje trudnice mogu raditi tokom trudnoće. Zbog svega ovog priručnik za trudnice je postao obavezna literatura koja se čuva i rado čita.  Priručnik se dijeli besplatno, trudnicama u svim zdravstvenim ustanovama širom BiH. Takođe, trudnice mogu poručiti svoje besplatno izdanje i putem maila [email protected].

Izdavač priručnika su MEDIJA PLUS GROUP i kompanija BioTechnology and Genetics – ovlašteni i ekskluzivni partner Švicarske Banke Matičnih Ćelija, jedine FACT NetCord akreditovane banke koja posluje u BiH. Pored toga, BTG je i ovlašteni partner svjetski poznate američke kompanije Veritas, specijalizovane za pružanje genetskih analiza.