Preuređenje kuhinje sa malim budžetom

makeover-kuhinje

Kanađanka Tanya, autorka bloga Dans Le Lakehouse, poželjela je makeover svoje kuhinje, koja je sa smeđim, jednoličnim ormarićima u boji hrastovine izgledala već zastarjelo.

preuredjenje-kuhinje

Budžet za preuređenje nije bio veliki, ali ova blogerka je iskusna u „uradi sam“ projektima, tako da je većinu stvari zapravo uradila sama. Kao i u većini „uradi sam“ projekata i njoj je osnovni alat bila farba.

kako-preurediti-kuhinju

Dakle, iako je kuhinja prostrana i ima prozor, Tanya se ipak odlučila da kreira što svjetliji i prozračniji prostor, te je poskidala gornje ormariće i jedni dijelom ih zamjenila otvorenim policama.

tirkizna-kuhinja

Zidovi su dobili sloj bijele farbe i oblogu u vidu bijelih, drvenih panela. Police su sasvim jednostavne, postavljene na nosače. Vjerovatno najveća investicija je zamjena radne ploče.

makeover-kuhinje

Osvježenje i veliku promjenu Tanya je unijela koristeći farbe u bijeloj i tirkizno plavoj boji, kojom je osvježila donje kuhinjske ormariće. Odlučila se na tirkiznu jer je fan Pyrex posuđa i njena kolekcija je upravo u ovoj efektnoj boji, i sada je može ponosno istaknuti na otvorenim policama kao dio dekora.

kuhinja-otvorene-police

Kao dio kuhinjskog dekora sada koristi i osnovne namirnice, poput raznih tjestenina, koje je poslagala u lijepe posude.

ideje-za-preuredjenje-kuhinje

tirkizna-kuhinja

jeftino-preuredjenje-kuhinje