Predivan stan kreativnih blogerki

Ako pratite kulinarske blogore na društvenim mrežama vjerovatno ste već “snimili” Instagram profil kreativnog dvojca Our Food Stories.

Iza ovog profila stoje Laura Muthesius i Nora Eisermann iz Berlina, koje su počele kao i većina influencera, prvo blogovanje koje je preraslo u biznis tako da sada rade i kao stilisti.

Njihov blog i Instagram profil zaista je prava vizuelna poslastica, a nama se posebno dopada njihov drugi profil o dizajnu enterijera, Design Tales.

Njega su posvetile lijepim enterijerima, posebnim prostorima i pričama o uređenju. U prvom su planu često njihov stan u Berlinu, studio i kuća na selu.

Tako imamo priliku na ovaj način često zaviritiu njihov prekrasni dom koji je kombinacija rustikalnog stila, s urbanim i modernijim industrijskim elementima.

Njihov dom obiluje prirodnom svjetlošću koja dopire kroz velike prozore i stvara igru sjenama na zidovima bež ili sive boje. Statement zidovi koji otkrivaju slojeve žbuke i boje takođe su njihova specijalnost.

Toplo drvo, baršun, kombinacija neutralnih paleta i ljubav prema skandinavskom dizajnu neke su od odrednica koje se prepoznaju u uređenju njihovih prostora.