Druženje sa Super Štekom – maskotom dječije štednje i tradicionalne nagrade najmlađem i najstarijem štediši

U UniCredit Bank Banja Luka „Međunarodni dan štednje“ obilježen je tradicionalnim nagrađivanjem najstarijeg i najmlađeg štediše Banke, simboličnim novčanim iznosima na štedni račun.

Tako je ove godine nagrađen najstariji štediša iz Filijale Šipovo i najmlađi iz Teslića, a sve sa ciljem pokazivanja zahvalnosti i dodatnog doprinosa štednji najvjernijih klijenata, uz podsjećanja da je štednja dobra navika, koja se stiče tokom života i koja donosi brojne benefite.

Takođe, već drugu godinu za redom na 31. oktobar djeca iz nekoliko vrtića posjećuju Filijale UniCredit Bank Banja Luka u svojim gradovima, gdje su i ove godine uz druženje sa zaštitnim znakom dječije štednje – maskotom Super štek, proveli ugodne i zabavne trenutke učeći o štednji.

unicredit stednja

„UniCredit Bank Banja Luka nizom aktivnosti tokom čitave godine, a ne samo na Međunarodni dan štednje – podstiče i provodi aktivnosti na promociji štedednje kao dobre životne navike gdje kroz savjetodavni pristup nastojimo edukovati klijente o tome kako da štede pomalo, ali kontinuirano i sigurno.

Ono što naglašavamo svaki put našim klijentima je da pri odabiru partnerske banke kojoj će povjeriti svoju štednju, misle na prvom mjestu na sigurnost i oblik štednje, a potom na visinu kamatne stope.“ rekao je Siniša Adžić, član Uprave UniCredit Bank Banja Luka nadležan za maloprodaju, korporativno i investiciono bankarstvo.

Kada pominjemo sigurnost, UniCredit bankeu BiH su ove godine spremile i poseban edukativni materijal namijenjen roditeljima školaraca o sigurnosti djece na internetu, čime se želi pomoći roditeljima da prepoznaju sporan sadržaj i zaštite svoju djecu u periodu kada posjećuju određene internet stranice ili koriste određene internet aplikacije.