Pogledajte kako izgledaju banjalučke klinike na novoj lokaciji

Dva sprata Centralnog medicinskog bloka u  potpunosti su rekonstruisana i moderno opremljena.

Početak preseljenja četiri klinike UKC RS koje se sada nalaze na 4., 5. i 6. spratu u rekonstruisani dio Centralnog medicinskog bloka najavljen je za 8. januar.

Do kraja januara pacijenti koji se budu liječili na Klinici za unutrašnje bolesti (nefrologija, hematologija, endokrinologija i gastroenterologija), Klinici za bolesti uha, grla i nosa, Klinici za očne bolesti, Klinici za neurologiju ili u Službi za maksilofacijalnu, biće smješteni na jednom od dva sprata potpuno novog izgleda i koncepcije rada.

U rekonstruisanim spratovima Centralnog medicinskog bloka nalazi se više od 200 kreveta, u dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama, koje obezbjeđuju komforan boravak pacijenata i potpuno nove uslove rada za zdravstvene radnike.

Svaka soba ima vlastiti sanitarni čvor sa tušem i opremljena je uređajem za poziv sestre i svim potrebnim instalacijama za priključenje medicinskih aparata i standardnom eneterijerskom opremom.

Riječ je o prvom koraku ka konačnom smještanju klinika u okviru Projekta rekonstrukcije Centralnog medicinskog bloka i izgradnje Sjevernog krila UKC RS vrijednog oko 84 miliona evra čiji se kompletan završetak očekuje 2018. godine. Tada će se pod krov Sjevernog krila na Paprikovcu konačno skućiti i hirurgija.

klinika-banja-luka-1

klinika-banja-luka

klinika-banjaluka-2

 

klinika-banjaluka

 

 

 

klinika-bl-1

 

klinika-bl

klinika-banja-luka

atvbl.com