PODRŽALE AKCIJU GRADA BANJALUKA Članice Inner Wheel kluba uručile pomoć za stanovništvo Turske i Sirije

Inner Wheel Club (IWC) Banjaluka priključio se humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći stanovništvu Turske i Sirije pod nazivom „Banja Luka je prijatelj“.

Članice ovog kluba danas su uručile pakete pomoći Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Banjaluka i banjalučkim udruženjima koja se bave pitanjima prava žena, a koja su u saradnji sa gradom Banjaluka i pokrenuli akciju u okviru kampanje „Za život žena“.

Paketi pomoći sadrže deke, peškire i higijenske pakete „Od žene za ženu“ kao što su osnovna sredstva za ličnu higijenu spakovana u kutije od obuće ( termo čarape, potkošulje, zimske kape, ulošci, vlažne maramice, kaladont, četkice za zube, češalj, sapuni, baterije za sigurno kretanje, dezodoransi, flasteri, labela za usne).

Foto: Ognjen Crnobrnja_Banjaluka.net

Članice IWC Banjaluka su takođe uz pakete pomoći priložile i poruke ohrabrenja za postradale u razornom zemljotresu koji je pogodio ovo područje.

„IWC Banjaluka se redovno odaziva raznim humanitarnim akcijama, a vrlo često smo i sami organizatori istih. Svaki novi projekat realizujemo sa novom snagom i velikom radošću. Ovaj put smo odlučile da se priključimo humanitarnoj akciji ’Banjaluka je prijatelj’ kako bi pokazali stanovništvu Turske i Sirije da nisu sami. Uz pakete pomoći šaljemo im i poruke ohrabrenja uz nadu da će ostati jaki i što prije prebroditi ovu tešku situaciju jedinstvom i solidarnošću“, kazala je Danijela Davidović Jokić, predsjednica IWC Banjaluka.

Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koju je podržao IWC Banjaluka. Godinama unazad ovaj klub okuplja članice s jednim ciljem, pružanja pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Foto: Ognjen Crnobrnja_Banjaluka.net

Ukoliko i vi želite da se priključite humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za sve one koji su preživjeli katastrofalan zemljotres u Turskoj i Siriji i ostali bez svojih domova to možete učiniti do 2. marta. Prikupljenu pomoć možete dostaviti u prostorije Vatrogasnog doma u centru grada, tačnije u Hvarskoj ulici, gdje volonteri Crvenog krsta borave tokom radnih dana u periodu od 14 do 18 časova.

Podsjećamo, paketi pomoći mogu sadržati deke, električne grijalice, cerade, vreće za spavanje, stolice i ležajeve na rasklapanje, kao i higijenske pakete za žene.

Foto: Ognjen Crnobrnja_Banjaluka.net

Foto: Ognjen Crnobrnja_Banjaluka.net

Foto: Ognjen Crnobrnja_Banjaluka.net

(A.M.)