Pleteni namještaj može izgledati odlično i u enterijeru, evo kako

Kako je boho stil postajao sve popularniji tako su se sve više počeli koristiti namještaj i dekori karakteristični za ovaj stil.

A, jedan od simbola boho stila je pleteni namještaj, uglavnom stolice.

Pleteni namještaj nije neuobičajan u uređenju prostora, ali vanjskog. Važi kao najbolji izbor za uređenje terasa, balkona, vrtova… Baš zbog toga što ga uglavnom povezujemo sa lijepim vremenom često se koristi u vikendicama i kućama za odmor gdje unosi dašak opuštenosti i ljetne atmosfere.

pleteni kauc

Drugi, nezanemarivi razlog je taj što pletenom namještaju udobnost i otpornost nisu jače strane, tako da se njegovo korištenje ograničava na prostore koji se ne koriste stalno.

No, kako smo rekli njegova upotreba je sve češća pa ga sada možemo vidjeti u chic domovima. Inače, pleteni namještaj je prilično skup, ali se zato može povoljno naći u prodavnicma polovnog namještaja i buvljacima.

pletena stolica

Kako se razlikuje od većine uobičajnog namještaja, pleteni namještaj ne treba da štrči u ambijentu nego da bude dio kompaktne cjeline. Ali, uvijek je najteže u jedinstvenu cjelinu uklopiti detalj koji se razlikuje. Zato u nastavku slijedi nekoliko primjera enterijera u kojima su se pleteni komadi namještaja uklopili savršeno.

Još jedna napomena, ne zaboravite pripremiti mekane, šarene jastučiće za što udobniji ambijent.

moderan prostor pleteni namjestaj

pletena fotelja

pleteni namje[taj

pleteni namjestaj boho stil

pleteni namjestaj u domu

pleteni otoman

viseca pletenastolica