Ovu kuću možete kupiti za dvije funte

Dunstan Love, bogataš iz Lancashirea odlučio se ovih dana na nevjerovatan potez koji je izazvao neviđenu pometnju u Velikoj Britaniji.

Naime, nakon što nije uspio prodati vilu od 1,5 miliona KM konvencionalnim putem, ovaj 37-godišnjak odlučio je napraviti sopstevnu lutriju, putem koje će ovu velelepnu građevinu bilo ko moći kupiti za svega dvije funte, odnosno, 4,5 KM, koliko košta jedan tiket, prenosi britanski The Sun.

u8nutrasnjos

Prodaja tiketa za ovu neobičnu lutriju traje do avgusta, kada će biti izvučen srećni dobitnik, a domišljati Britanac se nada da će do tada skupiti najmanje pola miliona tiketa.

Inače, vilu je kupio 2011. godine za 992 hiljade KM, a nakon što se uselio potrošio je popriličnu sumu kako bi je renovirao. Kada su radovi završeni shvatio je kako se nalazi u bezizlaznoj situaciji i kako je ostao bez novca, te da je primoran prodati vilu.

img_3286

Međutim, tek tada su nastupili pravi problemi, jer niko nije htio kupiti kuću, te je Love odlučio da okuša sreću sa lutrijom. U tu svrhu napravio je posebnu stranicu na kojoj bilo ko može kupiti tiket za lutriju, a možete učestvovati i vi ukoliko posjetite stranicu www.winacountryhouse.com.