Otvoreno novo dječije igralište i rekreativna zona u Banjaluci

Kompanija m:tel i Grad Banja Luka su 10. oktobra svečano otvorili novoizgrađeno dječije igralište, teretanu na otvorenom i trim stazu u naselju Borik u Banjaluci.

Svečanom otvaranju su prisustvovali generalni direktor kompanije m:tel Marko Lopičić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, ali i poseban gost, dječak Vojin Sajić, koji je proteklih sedam dana bio u ulozi ’malog gradonačelnika’ i imao ključeve Grada.

U prisustvu brojnih građana, zvanica i medija, simboličnim puštanjem balona u vazduh, dječije igralište i rekreativna zona u okviru parka Aquana, proglašeni su otvorenim za posjetioce.

Otvarenje Mtel igralista

“Zadovoljstvo nam je kada imamo priliku učestvovati u životu zajednice na najlepši način –  darivanjem. Važno nam je da pomognemo stvaranju boljih i lepših uslova za život i razvoj naših najmlađih sugrađana, ali i svih rekreativaca koji će koristiti ovo igralište, odnosno terene, staze i sprave za vežbanje”, istakao je generalni direktor kompanije m:tel, gospodin Marko Lopičić, te dodao da ovo nije prvo igralište za čiju je izgradnju m:tel donirao sredstva, kao i da se nada da će ta kompanija i u budućnosti imati priliku na ovaj način biti dio života svojih sugrađana.

Mališani Banjaluke od danas mogu uživati u sadržajima novog dječijeg igrališta, a odraslima su na raspolaganju sprave i staza za sport i rekreaciju. Riječ je o projektu koji je od velikog značaja za Banjaluku, a  savremeni rekviziti za igru, koji su u skladu sa propisima za bezbjednost djece, teretana na otvorenom i trim staza, čine ovu površinu jedinstvenom sportsko-rekreativnom zonom u srcu grada.

Igraliste

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, istakao je da Grad sa kompanijom m:tel ima već tradicionalno dobru saradnju, koja je i ovoga puta dala rezultate upravo u vidu donacije za dječije igralište u naselju Borik. On je zahvalio m:tel-u na podršci projektu gradske uprave koji sprovodi sa društveno odgovornim kompanijama, te naglasio da je ovo još jedan prijateljski gest m:tel-a prema zajednici u kojoj posluje.

Aktivnostima i projektima koje realizuje u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, m:tel se godinama unazad svrstava u one kompanije koje ulažu mnogo u društvenu zajednicu, stvarajući tako bolje i kvalitetnije uslove za život svih njenih građana.