Otvorene prijave za program plaćene stručne praske “Prva velika šansa” u UniCredit Bank Banja Luka za studente završnih godina

UniCredit Bank Banja Luka već petu godinu zaredom pruža priliku studentima završnih godina ekonomskog, pravnog, matematičkog i informatičkog usmjerenja da steknu prva radna iskustva kroz planirani program plaćene stručne prakse radeći u međunarodnoj kompaniji, te inspirativnom i izazovnom radnom okruženju.

„Prva velika šansa“ je program plaćene stručne prakse u trajanju od 6 mjeseci koji pored praktičnog rada u timovima uz podršku mentora, donosi i posebno iskustvo učenja u okviru UniCredita, liderske bankarske grupacije na tržištu, koja prepoznaje potencijal i nagrađuje lično zalaganje i kvalitet, te pruža jednistvenu priliku studentima, mladim osobama na početku karijere za dobar start i profesionalni napredak.

Tokom prakse, a u toku svakodnevnog radnog vremena (4 sata) počevši od juna, studenti će raditi na konkretnim zadacima, te se upoznati sa poslovanjem banke kao finansijske institucije, organizacionom klimom unutar banke, te razviti korisna znanja koja će im pomoći u savladavanju dodjeljenih zadataka. Istovremeno, u periodu obavljanja praske studenti će biti u mogućnosti da završavaju sve svoje obaveze na fakultetu.

Članica Uprave u UniCredit Bank Banja Luka nadležna za Ljudske resurse, Diana Bevanda, ovim povodom istakla je da joj je drago da ima priliku da pozove studente završnih godina ekonomskog, pravnog, matematičkog i informatičkog usmjerenja da se prijave za novi ciklus „Prve velike šanse“.

“Razvili smo program kroz koji studenti imaju priliku proći kroz sve ključne faze bankarskog poslovanja na drugačiji i zanimljiv način. Program u kojem već sam proces selekcije nije uobičajen, jer je i to prilika u kojoj studenti mogu pokazati svoja znanja, vještine, snalaženje u novim situacijama. Takav pristup već u početku razvija pozitivnu konkurenciju među studentima, kako bi za vrijeme prakse stekli kvalitetno iskustvo i želju da napreduju. Svi imaju jednaku šansu da dobiju zaposlenje u banci ukoliko pokažu motivaciju i želju za radom. Kao društveno odgovorna kompanija, pokušavamo i na ovaj način dati mladim ljudima prilike za učenje i razvoj u našoj zemlji.”- istakla je Diana Bevanda.

U kratkom videu u nastavku možete pogledati predstavljanje programa prakse i iskustva studenata, učesnika programa svih prethodnih ciklusa „Prve velike šanse“,koji su svoju šansu već iskoristili i nakon programa postali dio UniCredit tima, te došli do svog prvog zaposlenja.

UniCredit Bank Banja Luka poziva sve zainteresovane studente da se prijave i iskoriste svoju prvu veliku šansu i pošalju svoj CV na [email protected], pod naslovom „Prva velika šansa“ najkasnije do 10. maja.