Pobjednici Evrovizije, ukrajinska senzacija KALUSH Orchestra nastupa na Sea Star festivalu!

Svjetska senzacija, pobjednici Evrovizije, ukrajinska rap grupa KALUSH Orchestra novi su headlineri Sea Star festivala!

Bend o kojem priča cijela planeta, nakon trijumfa u Torinu, svoj prvi koncert imaće upravo u Hrvatskoj, na prvom velikom festivalu u ovoj zemlji nakon dvije godine.

Ova globalna ekskluziva zbog koje će sve oči svijeta biti uprte u Umag dobijena je zahvaljujući ogromnom ugledu Exita, čiji tim stoji iza organizacije događaja i koji s agencijom koja zastupa Kalush ima višegodišnju saradnju.

Osim KALUSHA u Umagu će nastupiti i Konstrakta, srpska muzičarka koja je proteklih mjeseci sa svojom pjesmom „In Corpore Sano“ postala najtraženije ime regije. Čak 12 bodova od žirija i 12 od publike u finalu Eurosonga potvrda je velike podrške i ljubavi koju dobija od Hrvatske. Upravo na Sea Star festivalu u Umagu ova talentovana umjetnica održaće svoj prvi koncert kao Konstrakta!

Uz njih dvoje fantastičan line up u laguni Stella Maris 27. i 28. maja činiće jedna od najtraženijih hip hop zvijezda današnjice Iggy Azalea, techno kraljica Amelie Lens, platinasti hitmakeri Meduza i Topic, te Konstrakta, Senidah, Buč Kesidi, Umek, Adiel, Insolate, Tijana T, Vojko V, z++, Grše, Bore Balboa i mnogi drugi.

Ukrajinski KALUSH Orchestra osvojili su svijet nedavnom pobjedom u finalu Evrovizije pjesmom „Stefania“, koju je Oleh Psiuk, reper i frontmen benda posvetio svojoj majci. Ogroman je to trijumf grupe i pjesme koja je proteklih mjeseci dobila novo, šire značenje u ljubavi prema domovini. KALUSH u Ukrajini smatraju nacionalnim herojima, jer su, uz dozvolu tamošnje vlade, promotivnu turneju uoči Evrovizije posvetili borbi za mirno okončavanje sukoba i pomoći izbjeglicama, dok je sam Psiuk volonter u humanitarnoj organizaciji De ty (Gdje si?).

KALUSH su osnovani 2019. kao hip hop trio, ali  proširenjem broja članova brzo mijenjaju ime u KALUSH Orchestra. Specifični po miksu repa s tradicionalnim ukrajinskim melodijama grupa je dosad bila nevjerovatno kreativna i aktivna objavivši dva albuma i čak 26 singlova!

U prodaji su festivalske ulaznice po promo cijeni od 79 KM, koja će na snazi biti do petka, 20. maja do kraja dana nakon čega im cijena skače na 90 KM. Osim njih u ponudi su dnevne ulaznice po cijeni od 47 KM te VIP Gold po 110 KM.

Kompletna ponuda ulaznice i smještaja može se pronaći na Ulaznice sekciji službenih stranica festivala.

Sve ulaznice, smještaji i prijevozi za Sea Star kupljeni dosad na službenim prodajnim mjestima vrijede i za izdanje 2022. godine