UniCredit u BiH je i ove godine proglašen tržišnim liderom i najboljim pružaocem usluga u finasiranju trgovine prema anketi Euromoney magazina

Vodeći status UniCredita u više od dvadeset kategorija odražava snagu jedinstvene panevropske mreže banke.

UniCredit u Bosni i Hercegovini je i ove godine potvrdio svoju lidersku poziciju te ponio titulu najboljeg pružaoca usluga i tržišnog lidera prema istraživanju koje provodi Euromoney magazin.

UniCredit je još jednom potvrđen kao najbolja globalna banka za finansiranje trgovine u ovogodišnjem Euromoney Trade Finance istraživanju, u kojem je učvrstio svoju vodeću poziciju na tržištu osvojivši 22 nagrade u različitim kategorijama i geografskim područjima.

Istraživanje, koje traje već jedanaestu godinu, prikuplja povratne informacije od preko 11.000 poduzeća i finansijskih institucija, pružajući uvjerljive dokaze o stručnosti, vodećim uslugama za korisnike na tržištu i dubokog razumijevanja ključnih evropskih tržišta.

Rezultati pokazuju uspješnost banaka u dvije kategorije – ‘Najbolja usluga’, koja ocjenjuje nivoe usluga klijentima, i ‘Tržišni lider’, koja kombinuje podatke o penetraciji, postotku poslovanja i prometu na tržištu, a kako bi se uspostavila ukupna skala najboljih banaka za finansiranje trgovine.

Na skali ‘Najbolje usluge’ UniCredit je uz uspjeh u srednjoj i istočnoj Evropi (CEE) potvrdio titulu i u Austriji, Češkoj Republici, Hrvatskoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Srbiji i Slovačkoj, što ukazuje na izuzetnu uslugu korisnicima na različitim tržištima.

UniCredit je takođe bio vrlo uspješan u kategoriji ‘Tržišni lider’, osiguravši prvo mjesto u srednjoj i istočnoj Evropi, te pored Bosne i Hercegovine u još devet zemalja: Austriji, Bugarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Srbiji i Slovačkoj.

Povodom priznanja, Luca Corsini, rukovodilac Transakcija i plaćanja u UniCreditu, rekao je: „Tokom prošle godine, naša predanost pružanju usluga i rješenja najvišeg kvaliteta ostala je nepokolebljiva dok se nastavljamo prilagođavati novim tržišnim trendovima i pristupima. Ovogodišnja anketa o finansiranju trgovine potvrđuje ove napore i govori o našoj sposobnosti da ponudimo najbolje proizvode dostupne na tržištu.”

Željko Kišić, član Uprave za Maloprodaju i Korporativno i investiciono bankarstvo u UniCredit Bank a.d. Banja Luka ovim povodom je istakao: “Nastavljamo pružati podršku našim klijentima u svakodnevnim aktivnostima i poslovanju, te unapređivati naše proizvode i usluge kako bismo poslovanje klijenata s bankom učinili bržim i efikasnijim.”

Povodom uspjeha u Bosni i Hercegovini, Almir Gredić, član Uprave za Korporativno i investiciono bankarstvo UniCredit Bank d.d. Mostar je izjavio: ‘’Čast nam je kontinuirano i predano pružati klijentima vrhunske usluge što potvrđuju i ove titule. Osluškivaćemo potrebe klijenata i nastaviti posvećeno pružati usluge i u narednom periodu.”

Nakon priznanja 2021. godine kao Najbolja transakcijska banka u zapadnoj Evropi prema izboru The Banker, te Najbolja banka za transakcijske usluge u zapadnoj Evropi i najbolja banka za savjetodavne usluge u srednjoj i istočnoj Evropi prema izboru Euromoney magazina, uz nagradu  Global Finance  za najbolju banku za finansiranje trgovine u srednjoj i istočnoj Evropi 15. godinu zaredom, Euromoney Trade Finance istraživanje pridružuje sve većoj listi uspjeha UniCreditove platforme za finansiranje trgovine.