Osvježite kuhinju na brz i jednostavan način

Uvijek isti izgled prostorije brzo dosadi, pogotovo ako u njoj provodite veliku većinu svog vremena. Kako se kuhinja, osim prostora za spremanje jela, sve više upotrebljava i kao prostor za okupljanje i opuštanje, prirodno je da s vremena na vrijeme poželimo promijeniti njen izgled. Promjena namještaja u kuhinji može biti skup posao, ali ima dosta načina da osvježite prostor bez prevelikih troškova.

Boja je najlakši način da se oživi monotona shema a mogućnosti su beskrajne. Takođe razmislite o tapetama ili upečatljivom muralu na jednom zidu.

Rasvjeta takođe transformiše prostor, od glomaznih lustera, do suptilnih LED trakica, postoji veliki izbor kada je riječ o rasvjeti kuhinje.

A šta je s namještajem? Šarene stolice mogu u jednom trenu promijeniti shemu od obične do urbane i šik.

Od pametnih trikova do mini dekor projekata, pogledajte ideje koje će vašu kuhinju učiniti ljepšom neko ikad.

1. Velike pločice

Velike zidne pločice su sjajna promjena, i potrebno je manje vremena za njihovo postavljanje. Izaberite minimalistički uzorak, a obratite pažnju na formu postavljanja.

2. Dodajte kuhinjsku šipku

Povećajte prostor pohrane pomoću šipki za kačenje kuhinjskog pribora i posuđa. Na taj način, nećete gubiti vrijeme dok pregledavate ormariće i duboke ladice kako biste pronašli ono što trebate.

3. Kuhinjski uređaji u boji

Ako niste dovoljno hrabri da promijenite boju svoje kuhinje, odaberite novi frižider ili šporet u jarkoj boji.

4. Osvježite kuhinjsku opremu

Čak i najčešći kuhinjski proizvodi mogu izgledati dobro, poput ove kante za smeće, koju ne morate skrivati u kuhinjskim elementima, a tako ćete uštediti prostor.

5. Boja kao imitacija školske table

Samo jedan sloj ovakve boje i nekoliko komada krede mogu u potpunosti promijeniti sobu. Možete ga ukrasiti raznim crtežima, natpisima i podsjetnicima a djeca će ovakav zid obožavati.

7. Postavite crnu slavinu

Zamijenite staru, kromiranu slavinu ultramodernom mat crnom. Izgledaće dobro bez obzira na stil kuhinje.

8. Napravite vlastite police

Dajte svojoj kuhinji urbani štih koristeći stare daske i industrijske cijevi za izgradnju čvrste, otvorene police. Savršena je za izlaganje svog vašeg najfinijeg posuđa.

9. Objesite kolekciju na zid

Tapeta nije jedini način za transformaciju zida. Šta kažete na satove, u svim oblicima i veličinama? Možete napraviti sličnu stvar s tanjirima ili različitim uokvirenim materijalima .

12. Nove posudice za pohranu

Promijenite posudice u kojima držite začine, kafu, brašno i ostale namirnice. Izbor na tržištu je velik, pa možete uskladiti posude različitih veličina i materijala.

13. Kupite novi kuhinjski tekstil

Ovakve sitnice su često jeftine, ali čine veliku razliku. Kupite krpe, kuhinjske rukavice i kecelju u komplementarnim uzorcima.

14. Postavite nove ručke na kuhinjske ormariće

Brz i jeftin način da promijenite svoju kuhinju su nove ručke na ormarićima. Tradicionalne ili moderne, drvene ili metalne, nove ručkice mogu značajno da promijene stil kuhinje.