Osam studenata počinje sa praksom u drugom ciklusu programa „Prva velika šansa“

U drugom ciklusu programa plaćene stručne prakse u UniCredit Banci Banja Luka, koji nosi naziv „Prva velika šansa“,  osam studenata dobilo je priliku za sticanje prvih stručnih iskustava.

Tokom šestomjesečnog angažmana tri studenta ekonomije, po dva studenta prava i prirodno-matematičkog fakulteta, te jedan arhitektonsko-građevinskog fakulteta, obavljaće praksu u okviru različitih poslovnih područja, kako bi stekli uvid u cjelokupno poslovanje i glavne procese u Banci.

Predsjednik Uprave Banke Gordan Pehar poželio je dobrodošli cu studentima i istakao važnost praktičnog iskustva:

„Do ideje za program smo došli, imajući na umu vlastito iskustvo tokom studiranja i onoga što je nama u našem razvojnom putu nedostajalo, praktično iskustvo za vrijeme studiranja, kao prilika za sticanje različitih poslovnih vještina i znanja. Preporučio bih studentima da narednih šest mjeseci iskoriste da uče i rade, te tako steknu praktično iskustvo kojim bi upotpunili teoretsko znanje stečeno na fakultetu. Struktura studenata u drugom ciklusu je drugačija nego ranije, a razlog je kvalitet prijavljenih studenata. Odlučili smo se za najbolje bez obzira na fakultet koji završavaju, jer se i potrebe banke mijenjaju, pa banke danas imaju velike potrebe, osim za ekonomistima, i za pravnicima i matematičarima. Očekujemo pozitivnu konkurenciju među studentima, da za vrijeme prakse steknu kvalitetno iskustvo i da napreduju. Svi će imati podjednaku šansu da dobiju zaposlenje u banci ukoliko pokažu motivaciju i želju za radom“.

Tanja Bekić studentica završne godine pravnog fakulteta s nestrpljenjem očekuje praktičnu primjenu stečenog znanja na fakultetu:

„Velika je konkurencija ali jesam očekivala da budem izabrana. Zadovoljna sam procesom selekcije, bio je zaista strog i detaljan , ali upravo to nam je pružilo šansu da se predstavimo u najboljem svjetlu. Kao budući pravnik mislim da dosta toga imam da naučim u Banci, to mi je i najvažnije, nadam se da ću u svakom sektoru imati priliku da naučim nešto novo i steknem nove vještine“.

Arsenije Gajić student ekonomije svoj angažman u UniCredit Bank Banja Luka vidi zaista kao svoju „Prvu veliku šansu“:

„Proces selekcije mi se izuzetno dopao, do sada  nisam imao priliku učestvovati u nečemu sličnom. Drago mi je što mi se pružila prilika za praksu, i sticanje prvog radnog iskustva. Korporativni sektor mi se čini najinteresantnijim i očekujem da bih se tu mogao pronaći“.

Direktorica Ljudskih resursa Anita Grabner ističe da je već u procesu selekcije studentima pružena prilika da nauče nešto novo:

„Prije svega želim da čestitam studentima koji su odabrani za sticanje prakse u drugom ciklusu programa. Nastojali smo i tokom selekcije pružiti prijavljenim kandidatima priliku za sticanje određenog iskustva, te da nauče nešto novo i korisno iz različitih područja banke. Na taj način i banka dobija što bolje i spremnije kandidate. Tokom prakse svaki student će imati individualni plan, kao i svog domaćina, kolegu u banci koji će mu biti na raspolaganju tokom narednih šest mjeseci.“

Ovaj program studentima pruža priliku da svoja praktična iskustva steknu u međunarodnoj kompaniji koja promoviše rad u motivišućem i izazovnom okruženju koje prepoznaje i nagrađuje lično zalaganje i kvalitet.