Opušak cigarete zapalio zgradu IRB-a u Banjaluci

Prema dostavljenom nalazu i mišljenju požar koji je 1. maja izbio u Zgradi Investiciono razvojne banke je započeo u dijelu bašte ugostiteljskog objekta-picerije ”CORSO”, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, od strane, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, Odeljenje za trasološka i  daktiloskopska vještačenja  i vođenje Nacionalnog AFIS registra, dostavljen je nalaz i mišljenje o uzroku požara koji se desio dana 1. maja oko 3 časa u zgradi ”Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske”, stomatološke ambulante ”Simić dent” i ugostiteljskog objekta-picerije “CORSO” “, navedeno je u saopštenju.

Navode da se radi o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće.

“Požar se razbuktao oko 3 časa i širio se vertikalno odozdo prema gore. Vještaci su isključili kao mogućnost nastanka požara kvar na elektroinstalacijama i dimnjaku iz ugostiteljskog objekta-picerije ”CORSO”, koji vodi kroz prostorije ”Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske” do vrha zgrade”, saopšteno je iz tužilaštva.

(E.M)