Oduševiće vas toplina i stil ovog porodičnog enterijera

Enterijer kuće koji možete pogledati ovdje oduševio nas je toplinom, smirenošću i predivnim izborom namještaja i dekora.

Iako je skandinavski u njemu ne dominiraju trendovi tipični za ovaj stil. U opremanju je korištena široka paleta boja i mnoštvo komada namještaja različitih stilova i perioda.

Iako izgleda nonšalantno, vlasnica ovog doma Michaela Grut ima iskusno oko s obzirom da je stilistica i ima firmu za dizajn enterijera.

Njen dom ima odličan raspored prostorija i starinski šarm koji je vlasnica dodatno nadgradila birajući za svaku prostoriju po nekoliko retro i vintage komada namještaja.

Posmatrane odvojeno, rekli bismo da nemaju dodirnih tačaka, ali zahvaljujući njenom istančanom osjećaju za estetiku svaka prostorija izgleda savršeno izbalansirano.

Boje i dezeni su važan dio ovog prostora, a ona ih je vješto upotrijebila na zidovima. U pojedinim prostorijama su to nježne nijanse neutralne dovoljno da budu nenametljive, ali itekako efektne.

S druge strane, dječije sobe i atelje krase upečatljive tapete sa zanimljivim dezenima koje se lijepo slažu sa svijetlim podovima i drvenim namještajem.

Osim pažljivo izabranih dekoracija, zidove ovog doma krase i slike čiji je autor sama vlasnica.