Odabrane najbolje aplikacije na m:tel app takmičenju

Srednjoškolci koji vole programiranje i imaju želju da se takmiče sa vršnjacima, imali su priliku da kreiraju mobilne aplikacije za Android ili iOS u okviru društveno odgovornog projekta m:tel app takmičenje.

Prema ocjeni stručnog žirija iz kompanije m:tel, pobjednici ovog takmičenja, na kome su mogli učestvovati učenici iz 21 srednje škole u BiH, dolaze iz Istočnog Sarajeva, Mostara, Prijedora i Doboja. Pobjedničke aplikacije su: m:fun, Magistrala, Move Fit, Smart Study i Pozivni brojevi.

“Cilj ovog takmičenja, koje se istovremeno pod istim uslovima održavalo i u Srbiji i Crnoj Gori, je afirmisanje savremenih znanja, povezivanje učenika i nastojanje da oni kreiraju zanimljive, inovativne aplikacije na lokalnim jezicima. Najiskrenije zahvaljujemo svim učenicima i njihovim mentorima koji su uzeli učešće u takmičenju”  ističu u kompaniji m:tel.

Svi autori najboljih aplikacija osvojili su pametne mobilne telefone i dijele jednu od pet ravnopravnih nagrada. Pored toga, svi oni imaju priliku da se krajem februara u Beogradu regionalno takmiče sa srednjoškolcima iz Srbije i Crne Gore. Autori najbolje regionalne aplikacije će tako osigurati ulaznicu za svjetsku konferenciju IDTechEx Show u Berlinu, a biće dodijeljena i specijalna nagrada za inovativnost.

Titulu najboljih u BiH i svoju kartu za regionalno takmičenje osigurali su:

M Soft tim, JU 28. juni Istočno Sarajevo za aplikaciju m:fun

Ova aplikacija nastoji spojiti brojne m:tel servise, da bi korisnicima olakšala mobilnu komunikaciju. Tako je putem nje moguće upravljati prepaid servisom kroz korištenje usluge Moj meni, ali i podsjetiti se servisnih brojeva, hitnih službi, humanitarnih brojeva, kao i liste m:tel poslovnica sa geolokacijom. Korisnici su jednostavno linkovani i sa oficijelnim m:tel nalozima na društvenim mrežama.

RB Dev, JU 28. Juni Istočno Sarajevo za aplikaciju Move Fit

Ovo je aplikacija namijenjena rekreativcima koji žele da u svakom trenutku znaju koliko kilometara su prepješačili ili pretrčali, ali i da imaju uvid u sopstvenu statistiku kretanja. Move Fit nudi pouzdano praćenje pređenog puta i brzine. Aplikacija radi i u online i offline modu, a sinhronizovana je sa Google mapama.

FEN, Gimnazija Mostar za aplikaciju Smart Study

Aplikacija je namijenjena učenicima i studentima i pruža im priliku da na inovativan način organizuju svoj akademski život.  Nakon unosa škole, fakulteta ili smjera, korisnici aplikacije dobijaju listu predmeta sa mogućnošću unosa ocjena, pri čemu im aplikacija računa postignuti prosjek. Aplikacija nudi listu predmeta i željenih ocjena da bi se postigao željeni prosjek. Takođe, Smart Study pruža mogućnost podsjećanja na važne testove ili ispite.

Dušan Radulović, JU Elektrotehnička škola Prijedor za aplikaciju Magistrala

Ideja ove aplikacije je da vam znatno olakšava potragu, ako želite kupiti računar. Aplikacija nudi mogućnost sastavljanja optimalne ponude iz online oglasa za kupovinu optimalnih komponenti kućnog računara. Korisniku se izlistavaju mogućnosti odabira računarskih dijelova od različitih proizvođača, sa različitim cijenama.

Elektronic Code, JU Saobraćajna i elektro škola Doboj za aplikaciju Pozivni brojevi

Učenici prvog razreda Saobraćajne i elektro škole iz Doboja, osmislili su jednostavan način geografske pretrage svijeta. Ako ikada budete imali dilemu o pozivnim brojevima bilo koje države, ova aplikacija vam pruža najbrži način da to saznate. Pored pozivnih telefonskih brojeva, aplikacija sadrži i osnovne informacije o traženoj državi.

Podržavamo znanje!