ODABERITE NAJBOLJE: “BX Kamen” vaše dvorište pretvara u predivnu umirujuću oazu

Kamen, jedan od najljepših materijala za gradnju i dekoraciju, nezaobilazan je u uređenju dvorišta.

Stvaranje predivne spoljne sredine u formi bašte uvijek sačinjava prirodno i zadivljujuće okruženje, a dizajneri posjeduju obilje tehnika pomoću kojih mogu da osnaže prirodni ambijent dvorišta.

Prirodni materijali najbolji su izbor kada je u pitanju dekorisanje eksterijera, a dvorište ukrašeno kamenom definitivno je hit na listi želja svih vlasnika kuća.

Kamen kao dekorativni element u dvorištima jedno je od najinteresantnijih rješenja koja vrijedi primjeniti na vrt vašeg doma, a kako biste učinili da ono izgleda što prirodnije, u isto vrijeme i što kvalitetnije “BX Kamen” je pravo rješenje za vas.

Sjedište ove firme je u Jajcu, a kompletan prodajni asortiman možete pronaći i u sklopu salona namještaja “Aplex” u Trnu (Ulica Cara Dušana 110).

“BX Kamen” d.o.o. Jajce od 2014. godine vrši eksploataciju i obradu arhitektonsko-građevinskog kamena. Eksploatacija se vrši na dva eksploatacijska polja, a geomehaničke karakteristike su slične.

“Na lokalitetu Crvene stijene, pored svijetlosive, posebno se izdvaja nesvakidašnja tekstura i nijanse roze i crvene boje kamena. Pored specifične boje, pogodan je i za sve obrade, s posebnim naglaskom na polituru koja ide do visokog sjaja. Svakako je odličan izbor za kupce koji žele nešto drugačije u svom životnom prostoru”, kaže Neda Oroz, menadžer prodaje u “BX Kamenu” i dodaje da se na lokalitetu Poljane teksture i boje mogu razlikovati od bijele do više nijansi sive boje, sa fosilnim ostacima morskih školjki, puževa i drugih morskih organizama.

Jedna od najvećih prednosti kamena kada je uređenje eksterijera u pitanju je ta što zahtijevaju minimalno održavanje.

Staze urađene od “BX Kamena” daju posebnu ljepotu svakom dvorištu i posebno doprinose prirodnom izgledu.

Lomljeni kamen može odlično izgledati i najrasprostranjeniji je kamen za staze. Lako se održava, a istovremeno je veoma otporan i posebno lijepo izgleda na krivudavim stazama. Odličan je i u zimskim uslovima.

“Lomljeni kamen (mozaik) jedno je od najrasprostranjenijih i najboljih rješenja za uređenje dvorišta. Osim staza može se koristiti i za fasade, stepeništa, kao i za uređenje roštilja, česmi, fontana… Pored toga što osigurava dugotrajnost, lomljeni kamen se odlično uklapa i sa ostalim vrstama materijala”, kazala je Oroz.

U kombinaciji sa drvetom, uz zelenilo i cvijeće, učiniće svako dvorište ugodnim za boravak.

Neobični oblici lomljenog prirodnog kamena mogu vam pomoći da naizgled obična staza postane zanimljiva i intresantna.

Pored lakog održavanja treba naglasiti da je ova vrsta kamena jednostavana i za postavljanje.

“Za oblaganje površina u dvorištu najčešće debilje koje se koriste su 2-3cm. Za staze je dovoljna debiljna od 2cm, a za površine preko kojih prelaze automobili debiljina od 3cm”, kazala je Oroz.

Ona je pojasnila da se lomljeni kamen može postavljati na malter, a za manje površine može da se koristi i ljepilo za keramiku. Takođe se postavljanje kamena na zid radi uz pomoć ljepila.

Sječeni kamen za staze može se raditi u više varijanti, a može poslužiti kao odlična dekorativna staza. Ovakva kombinacija kamena za staze pruža pregršt mogućnosti, a mogu učiniti bilo kakvu stazu privlačnom i lijepom.

Za bilo koju opciju uređenja dvorišta od kamena da se odlučite ona će služiti vama i vašim potrebama, zato je važno da pažljivo planirate i odaberete najbolje.

“BX Kamen” će vašem dvorištu dati notu izgleda netaknute prirode, a sumorno dvorište pretvoriti u predivnu, umirujuću oazu.

(Aldijana Mirković)