Obećano – ispunjeno: Obuća, paketići i 600 KM stigli Galešićima

Marinko Umičević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka i tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka, danas je ispunio svoje obećanje i donirao svoj odbornički dodatak od 600 KM, te po par obuće za devetočlanu porodicu Galešić, koja živi u selu Vlatkovići na Vlašiću, a kojima je krajem prošle sedmice bila isključena struja zbog duga od par stotina maraka, kada su djeca sa svojim roditeljima ostala u mraku, na snijegom zatrpanom Vlašiću.

Pored toga, Umičević, koji je nadaleko poznat kao iskreni humanista i dobrotvor, odlučio je da dodatno obraduje sedmoro mališana iz porodice Galešić, pa im je poklonio i novogodiošnje pakletiće, kojima su se posebno obradovali.

“Ekipa Atv danas je posjetila porodicu Galešić na Vlašiću i tom prilikom im, kako sam i najavio, odnijela obuću za cijelu porodicu i 600 KM od mog odborničkog dodatka. Za mališane smo dodali i novogodišnje paketiće i nadam se da će im topla zimska obuća i novčana pomoć koliko toliko olakšati svakodnevnicu”, rekao je Umičević. On je dodao da su dobili tople pozdrave dječice i njihovih roditelja sa Vlašića, a mališani su posebno naglasili da im se obuća izuzetno dopada i da su ih mnogo obradovali.

Inače, opšte je poznato da Umičević koristi svaku priliku da pomogne onome kome je pomoć potrebna i ko pomoć traži, a veoma često i sam prepoznaje potrebu da se pomogne ljudima u svojoj okolini, njihovoj djeci, roditeljima. Slično je bilo i ovog puta, pa je nakon što je na našem portalu pročitao tekst o problem višečlane porodice Galešić iz sela Vlatkovići, na Vlašiću, odlučio da se uključi i pomogne.

“Galešići su, u međuvremenu, zahvaljujući reakciji predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika dobili struju, a predsjednik je rekao i da će obezbijediti da Galešićima struja bude plaćena za narednu godinu. Moja poruka je: Budimo ljudi, pokažimo solidarnost i brinimo jedni o drugima”, rekao je Umičević i po ko zna koji put do sada pokazao o kakvom humanisti se radi, odnosno ovakvim gestovima dokazuje da je riječ o čovjeku velikog srca koji je uvijek spreman da pomogne. Iskreni osmjesi djece kojima je do sada Marinko pomogao govore dovoljno o Marinku i “Bemi”, te o njihovoj humanosti i visokom nivou društvene odgovornosti, na koje bi se mnogi trebali ugledati u našem društvu.

N.Sp.