Eho uspjeha dopire daleko: Priča o KKI „Vrbas” u prestižnom časopisu “Aspetar”

Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida (KKI) “Vrbas” iz Banjaluke, rekao je da je je prestižni katarski časopis “Aspetar Sport Medcine Journal”, objavio tekst o KKI „Vrbas“, na tri stranice na engleskom jeziku, što je još jedna potvrda o kakvom se uspješnom klubu radi i koliko je značaj ovog kluba prepoznat i van granica naše zemlje.

A kako i ne bi kada je KKI “Vrbas”, kojeg više od dvije decenije sa velikim uspjehom predvodi ugledni privrednik i sportski radnik Marinko Umičević, od svog osnivanja prije 21 godinu bio devet puta uzastopno šampion BiH, pet godina zaredom je pobjednik Kupa BiH, višestruki je šampion NLB regionalne lige i osvajač Kupa Republike Srpske, učesnik lige Evrope, te se od ukupno 3.050 klubova na rang listi nalazi na 30. mjestu.

“Sa velikim zadovoljstvom želim da podijelim s vama da sam primio poruku od našeg proslavljenog profesora, legende rukometa bivše Jugoslavije Nebojše Popovića, koji je trenutno direktor najpoznatije sportske klinike u Kataru. Obavijestio me je da je ovaj prestižni časopis objavio tekst o našem klubu”, ponosno ističe Umičević, koji koji važi za nekoga ko je “i otac i majka” ovog kluba i ko je svojim zalaganjem, entuzijazmom, znanjem, upornošću, ali i ličnim sredstvima dao nemjerljiv doprinos da KKI “Vrbas” postane uspješan sportski kolektiv, koji okuplja invalidna lica, i koji je svojim igračima bukvalno udahnuo novi život.

Prema njegovim riječima, privilegija je i čast da čitaoci iz cijelog svijeta imaju priliku da se upoznaju sa radom KKI “Vrbas”, na čemu je izuzetno zahvalan profesoru Popoviću.

“Želim da kažem da mi je profesor Popović prije 45 godina operisao koljeno i hvala dragom Bogu i dan danas me dobro služi. I kada je prošle godine bio gost Rukometnog saveza Republike Srpske na to sam ga tom prilikom podsjetio. Drago mi je da smo povodom obilježavanja jubileja Rukometnog saveza RS imali priliku da ugostimo profesora Popovića, kao i olimpijske šampione iz Minhena, a zatim smo nastavili jedno veliko i iskreno prijateljstvo”, naveo je Umičević. Naglasio je da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo biti u društvu takvog gospodina, stručnjaka i legende u svakom pogledu, kao što je profesor Nebojša Popović.

“I zato vam se profesore zahvaljujem što ste prepoznali rad KKI „Vrbas“ i što nas afirmišete na ovakav način. Gospodin Popović nam je obećao i da će lobirati da se ukine PDV na ortopedska pomagala u BiH. Na ovom tekstu smo mu izuzetno zahvalni, jer se zahvaljujući ovom prestižnom časopisu čulo za nas i van Evrope. Hvala Vam i svako dobro”, poručio je Umičević.

I tako su rad i uspjesi trofejnog KKI “Vrbas” potpuno zasluženo prepoznati daleko van granica naše zemlje, o uspjesima ovog banjalučkog kluba pišu, čitaju i dive mu se čak i u dalekom Kataru, ali jedino izgleda nađe domaće institucije ne čuju ili ne žele da čuju i vide uspješnu priču, iza koje stoji neumorni Marinko Umičević, a koja se zove KKI “Vrbas”, koji traži podršku i pomoć institucija, da opstane, i da nastavi da donosi trofeje i pronosi slavu Grada Banjaluke, Republike Srpske i cijele BiH, a posebno jer je to sportski klub koji okuplja invalidna lica, za koje su treninzi, klub, putovanja na utakmice i takmičenja bukvalno novi život. Razmislite o tome.

N.Sp.