Novo utočište J Balvina

Minimalistički stil Cinco Solidosa savršeno se poklapa sa onim što je J Balvin tražio u ovom utočištu na planini za koje očekuje da će se na kraju proširiti u veliki stambeni kompleks za porodicu i prijatelje. Rezidenciju sa tri spavaće sobe od 500 kvadratnih metara  dijeli sa svojim sinom Riom, kojeg je imao sa svojom djevojkom, bivšom Miss Argentine, manekenkom Valentinom Ferrer .

 

U dnevnom boravku koji se u potpunosti otvara ka vanjskim terasama, prostorom dominiraju niske, šumsko zelene sofe Osaka u obliku cijevi, koje je 1967. dizajnirao Francuz Pierre Paulin (1927-2009) za talijanskog proizvođača La Cividina .

Sofe okružuju dvije velike, debele travertinske ploče koje služe kao stolići. Dva mermerna stola zajedno su teška dve tone i trebalo je 15 ljudi da ih postave na svoja mesta.

Trpezarija ima snažan minimalistički ugođaj srednjeg veka sa stolicama od hrastovine Buffala koje su dizajnirali Kristian Sofus Hansen i Tommy Hyldahl za Norr11 pored stola koji je dizajnirao Cinco Solidos. Samo jedno umjetničko djelo ukrašava prostoriju koja se također otvara direktno na terasu: slika kolumbijskog umjetnika Christiana Abusaida .

Rezidencija ima prigušenu paletu boja sa samo nekoliko nagoveštaja J Balvina ljubavi prema bojama. Svaka od tri spavaće sobe ukrašena je svijetlim radovima japanskog suvremenog umjetnika Takashi Murakamija i kalifornijske umjetničke suradnje Samuela Borksona i Artura Sandovala III, FriendsWithYou . Napolju, pastelno plavo i ružičasto košarkaško igralište dodaje osećaj zabave inače spokojnom okruženju.