“Nezavisne” večeras biraju ličnost godine

nezavisne-licnost-godine-2016

Ko je obilježio godinu na izmaku, biće poznato večeras, kada će, s početkom u 18 časova, biti održana manifestacija “Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja”, u organizaciji “Nezavisnih novina”.

Jedan od najbitnijih događaja u BiH, koji s velikom pažnjom prate mediji ne samo iz BiH, nego i izvan granica države, ponovo će okupiti najeminentnije ličnosti iz političkog, diplomatskog, vjerskog, kulturnog i svih ostalih sfera života. Kao i dosad, 14. svečanost će, uz direktan prenos na RTRS i portalu www.nezavisne.com, biti održana u Kristalnoj dvorani hotela “Bosna”.

Ove godine manifestacija nosi naziv “Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja”, u čast i sjećanje na njenog pokretača i osnivača “Nezavisnih novina” Željka Kopanju, koji je preminuo 8. avgusta od posljedica srčanog udara.

“Željeli smo i ove godine da nagradimo sve one koji su svojim radom mijenjali okruženje, pomagali nesebično i poboljšavali ambijent u kojem živimo. Želimo ovu manifestaciju da očuvamo, da nagrade opravdamo, jer je Željko Kopanja na to bio posebno ponosan i to mu dugujemo”, kazala je Sandra Gojković-Arbutina, glavni i odgovorni urednik “Nezavisnih novina”.

Podsjetimo, kao i ranijih godina, večeras ćemo saznati ko je ličnost koja je obilježila ovu dosta turbulentnu godinu, te rad i zalaganje kojih ministara u Savjetu ministara BiH, kao i u obje entitetske vlade, su najbolje ocijenili čitaoci “Nezavisnih”. Takođe, između ostalog, saznaćemo i ko je najbolji privrednik 2016. godine, a najboljem novinaru, kao i ranijih godina, biće dodijeljena nagrada “Nikola Guzijan”.

“Nezavisne novine” će, baš kao i proteklih godina, odlučiti i ko je zaslužan za podvig godine, te dodijeliti nagradu pod nazivom “Jelena Trikić”, koja je ustanovljena u čast svima znane Majke Hrabrost.

 

(nezavisne.com)