Nautički dekor novi je trend koji je sada baš dobrodošao, evo kako ga postići

Ovdje konkretno, govorimo o neutralnom, sofisticiranom nautičkom trend koji se u posljednje vrijeme pojavio u uređenju doma.

Službeno je ljeto, a za mnoge to znači odlazak na plažu kako bi upili svu divotu mirisa i boja. Ako ne možete otići na obalu ili jednostavno ne želite ostaviti iza sebe onaj prozračni, pomorski izgled, nikad nije bilo lakše postići takav osjećaj u svom domu, a da niste toliko doslovni o tome – oslanjajući se na nijanse plave i školjke – iako i svi ti elementi mogu dovesti do super lijepih interijera ako ih volite.

Ovdje konkretno, govorim o neutralnom, sofisticiranom nautičkom trend koji se u posljednje vrijeme pojavio u uređenju doma. Uz odgovarajuću paletu, završne obloge i materijale, suptilni morski izgled nije teško svladati. Isprobajte ove dizajnerske elemente koji će unijeti mir i osjećaj neformalnosti u vaš prostor koji je i dalje ozbiljno moderan. Sve je u tome da ne pretjerate …

Paleta nadahnuta dinama

Umjesto da udvostručite morsko plavu boju i nautičku crvenu, umjesto toga fokusirajte se na pješčane dijelove mora. Razmislite o trendovskim pješčanim neutralnim točkama, od toplih boja do ružičastih tonova s krstarenja sa zalaskom sunca. Ove prigušene nijanse u konačnici mogu vam pružiti više prilika da jednog dana jednostavnije zamijenite ugođaj u svome domu ako vam trenutni dosadi.

Tkani materijali

Prirodna vlakna dobivaju puno ljubavi u tipičnom primorskom dekoru, ali zašto svoje mjesto ne biste otvorili i za druge tkane materijale? Paletom se možete igrati i ovdje. Isprobajte tamniji tepih od jute u plavoj boji, na primjer, da uzemljite neke svjetlije neutralne dijelove u vašem prostoru, što će stvoriti elegantan izgled.

Ne zaboravite ni na osvjetljenje. Uže je uvijek imalo nautički kontekst, ali tanji privjesak prekriven konopom ili čak stolna svjetiljka od papirnatih lampiona djeluje malo modernije, ali ipak lako i prozračno.

Svjetlije drvo

Stariji cedar idealan je za ovaj dekor, a nije samo za ograde ili fasadu. Nabavite namještaj od ovog materijala i postavite ga u zatvorenom prostoru – zamislite klupe, stolove, pa čak i stolce u ovom svijetlom srebrnastom drvetu. Potražite dodatne dijelove izrađene od obnovljenih ribarskih brodova. Bijeli hrast također može biti dobar u ovoj smjesi, kao i drvo obojeno u bijelu boju.

Umjetnička djela s temom

Možete se odlučiti na zračni snimak plaže ili morski pejzaž ako je to ono što vas čini sretnim, ali ponekad manje može biti više što se tiče ovakvog uređenja. Zbog toga preporučujemo jednostavne slike iznad uzglavlja kreveta koji sadrže apstraktne motive koji podsjećaju na sunce i more.

Očaravajuća priča o mirisu

Mirisi doista imaju moć, a čak ni najsuptilniji trend nije cjelovit bez malo soli i mora u zraku. Mirisne svijeće koje sadrže ovakve mirise uobičajeno dolaze i u simpatičnim pakiranjima koja nadopunjuju ovaj trend.

(Jutarnji.hr)