Najpopularniji mladi reper iz Banjaluke, Klinac predvodi novu generaciju zvijezda na No Sleep festivalu!

Željno iščekivano drugo izdanje No Sleep festivala počinje za manje od mjesec dana, a u program su se upisala vodeća imena svjetske i regionalne elektronske scene koja će nastupiti tokom besanog vikenda koji će da traje od 8. novembra, pa sve do duboko u nedjelju 10. novembra.

Programu No Sleep festivala i ove godine se pridružuju regionalne trap zvijezde kao pripadnici još jednog globalno vodećeg žanra koji diktira trendove u klupskoj muzici! U Drugstore, klaberski epicentar Beograda, u petak, 8. novembra pravo iz Banjaluke stiže Klinac, trenutno najpopularniji mladi hitmejker na Balkanu, kojem se za ovu priliku specijalno pridružuje cijeli kolektiv njegove izdavačke kuće Apollo uz impresivnu postavu koju čine Vekac, Baskjat, Yungkulovski, Wolf, Danza, Bogi, Katuševski i Skubi!

Iste noći pridružiće im se još jedan Apollo misionar, osiječki treper u usponu Z++, o kojem se u susednoj Hrvatskoj trenutno najviše priča u muzičkim krugovima, dok je takav slučaj u Srbiji sa popularniji mladim DJ trio FAM, iz čije kuhinje je nedavno izašao trenutno najveći trap hit na sceni, “Ide gas”! Završnicu ove trap rapsodije u klubu Drugstore izvešće obožavani partimejkerski kolektiv iz Novog Sada, Cake Boys, čiju smo nedavnu oproštajnu žurku svi shvatili preozbiljno, a momcima iz Kejka se svakako ne žuri u penziju.  U četvrtak, 10.10. u 10h, kako onlajn tako i na sva prodajna mjesta u mreži Gigstix.com, stižu i prve ulaznice za pojedinačne događaje poput ove trap žurke u Drugstoru, ali i jutarnje žurke koje se nadovezuju na centralne događaje u Glavnom Hangaru u Luci Beograd. Ulaznice po prvim i najboljim cijenama prošle godine su se razgrabile za svega pet sati, a sudeći po ovogodišnjem, još većem interesovanju za No Sleep Festival, očekuje se da planu još brže.

Sa početkom u 22h, ludnica u Drugstore klubu potrajaće do jutra, a udarno ime najavljene trap ekipe jeste senzacija Klinac čije pjesme zajedno bilježe oko 50 miliona Youtube pregleda, a među hitovima su pjesme „U Sumrak/Svetla“, „Molitva“, kao i tek izdata „Nemam mira“ koja je za manje od mjesec dana „pokupila“ gotovo 2 miliona pregleda. Iako tek tinejdžer, ovaj talentovani umjetnik već je osnovao svoju etiketu „Apollo“ koja će se i predstaviti na No Sleep festivalu u okviru nastupa Apollo Showcase. Kao vedete ovog kolektiva i mlade trap snage regiona, stižu Vekac, Yungkulovski, Baskjat, Danza, Bogi, Wolf, Katuševski i Skubi. Isto veče na sceni pridružiće im se i Z++, genijalac koji stoji iza zarazne trap obrade „crno + zlatno“ koja broji skoro 400 hiljada pregleda na Youtube servisu. Kao jedna trećina osiječkog kolektiva Retfatlanta, multitalentovani Z++ zadužen je, pored repovanja, i za bitove, miks i master, a svoje umijeće iskazao je i svojim nedavno izdatim albumom prvencem pod imenom „18++“.

Klub Drugstore u petak okupiraće i DJ trio FAM koji dominiraju prestonicom sa svojim prepoznatljivim žurkama i najboljom selekcijom trap traka sa Balkana, a lineup učiniće gorljivim i Cake Boys! Ovi momci dio su već poznate novosadske organizacije Cake Beats koja se već pet godina bavi selekcijom i predstavljanjem najmodernijih tendencija u savremenoj hip-hop muzici i lifestyle pravcu.

Stigle prve pojedinačne ulaznice!

Za ovogodišnji No Sleep Festival vlada ogromno interesovanje, te će Beograd 8. i 9. novembra ugostiti izuzetno veliki broj fanova elektronske muzike iz preko 30 zemalja svijeta. Samo u preliminarnoj prodaji otišlo je gotovo tri puta više ulaznica nego prošle godine, a trenutna cijena festivalskog paketa biće aktuelna najkasnije do utorka, 15.10. u ponoć ili do isteka zaliha! Cijene ulaznica u prvoj i najpovoljnijoj redovnoj seriji su 50 KM za standardnu festivalsku i 84 KM za VIP narukvicu. Od juče su u prodaji i dnevne ulaznice za No Sleep Festival po ceni od 32 KM za pojedinačnu ulaznicu, a mogu se pronaći na sajtu Nosleepfestival.com.

Fanove uskoro očekuju nova imena No Sleep festivala, a dolazak u petak, 8. novembra, već je najavila elektronska postava koju čine Amelie Lens, Kobosil, Joyhauser, VTSS, Lag i Forest People, dok će za subotnju groznicu, pod zastavom proslave 20 godina svjetski poznatog londonskog kluba fabric, biti zaduženi Bicep, Mind Against, Anastasia Kristensen, Terry Francis, Anna Wall, YokoO, Bokee i Popi Divine.

Muzička platforma No Sleep koju je EXIT kreirao uz podršku popularnog domaćeg brenda Guarana, već četvrtu godinu zaredom okuplja neke od vodećih aktera i brendova svjetske elektronske i klupske scene, a No Sleep događaji održani su u nekim od najvećih metropola kao što su Njujork, London, Moskva, Sao Paulo, Barselona, Rim i drugi. I ove godine, No Sleep se vraća u Beograd, i to u svom festivalskom formatu od 48 sati programa na nekoliko različitih lokacija, gdje će pored spektakularnih događaja u Luci Beograd, biti održane i razne dnevne žurke, ali i No Sleep konferencija na kojoj su i prošle godine govorile neke od vodećih zvijezda festivala.