M:tel prijatelj „Pecka Outdoor Festivala“

Od 25. do 27. maja 2018. godine, u mjestu Pecka, u blizini Mrkonjić Grada i izvora rijeke Sane, održaće se prvi “Pecka Outdoor Festival”.

Festival je osmišljen kao svojevrsna proslava brdskog biciklizma, aktivnog života, zdravih navika i porodičnih okupljanja u prirodi, s dodatnim ciljem popularizacije izuzetno primamljivog i neotkrivenog prostora Pecke.

Prva dva dana festivala centralna aktivnost biće Pecka Cross Country Maraton jedna od tri takve MTB trke u Bosni i Hercegovini te prilika da se profesionalci, amateri i rekreativci oprobaju na stazama Pecke u dužini od 60,40 i 20km.Pecka XCM se nalazi na UCI kalendaru i donosi važne bodove, nacionalni plasman i novčane nagrade.

Ono što Pecka Outdoor Festival čini jedinstvenim jeste i zadnji dan festivala, nedjelja 27.maj kada će cijela porodica uživati u različitim aktivnostima koji promovišu aktivan odmor. Svi zainteresovani mogu izabrati aktivnost za sebe kao što je penjanje na stijenama Pecke, obuke iz preživljavanja u prirodi, vožnje biciklima, šetnje, animacija, pozorište… a sve ove aktivnosti su organizovane uz pratnju stručnih vodiča.

Ukoliko razmišljate da li ćete sve to moći uraditi u pratnji svojih mališana, ne brinite, djeca će se družiti sa animatorima koji će voditi računa da se dobro zabave dok ste vi na nekoj od spomenutih aktivnosti.

Selo će vam predstaviti ono najbolje od sebe na Pecka Zelenom marketu, pa ćete sa sobom moći ponijeti neki domaći džem, med, sir… ili možda neki drugi suvenir.

Promovišući prave vrijednosti i zdrav način života, kao društveno odgovorna kompanija, m:tel je pružio podršku i ovom festivalu koji slavi život na selu, aktivnosti na otvorenom i kvalitetnu hranu, te na taj način predstavlja naše bogate prirodne i turističke potencijale.

Odlučite se za aktivan odmor ovog vikenda i svakako posjetite Pecka Outdoor Festival. A mi vas čekamo tamo!

Više informacija o programu festivala potražite na FB stranici VisitPecka.