Dekorativne korpe: Rješavaju nered i uljepšavaju prostor

Svi vole dobro organizovan prostor, posebno oni koji žive u malim stanovima. Kada je kvadrata malo, cilj je svaki od njih dobro i pametno iskoristiti, a kada ih nije tako malo, i dalje želimo da sve bude lijepo i skladno.

Da je pametno spremanje stvari bitno, znaju i saloni namještaja, koji u svojoj ponudi imaju razne komade koji su tu da uštede prostor, ali i da ga vizuelno povećaju.

Komad iz ove kategorije koji je posebno popularan u uređenju doma, ne samo zbog funkcionalnosti, nego i zbog izgleda, jesu pletene korpe za skladištenje stvari.

Osim što služe za spremanje stvari, izgledaju sjajno pa pronalaze svoje mjesto u mnogim domovima. Ljudi ih posebno vole kada na brzinu treba da se riješe nereda, ali i kada žele da dodaju malo teksture svom domu. U trgovinama se nude u raznim veličinama i oblicima, a njihova namjena je svestrana.

 

Za pohranjivanje igračaka

Korpe su sjajna opcija s kojom će pospremanje igračaka biti brzo. U nekoliko minuta pod dječje sobe izgledaće kao da se tamo baš ništa nije događalo samo nekoliko trenutaka ranije. Veličinu korpe možete prilagoditi vašoj djeci, tako da lakše izvade igračku koju žele.

Korpa za veš

Prljav veš nije lijep prizor, ali sva njegova neprivlačnost može se sakriti u korpu koja je odličan izbor i jer zbog njene konstrukcije vazduh može cirkulisati.

Spremnik za male stvari

Mala korpa odlično će izgledati kao spremnik za, recimo, lakove, gelove i šampone za kosu, ali i na stolu kao komad koji na jednom mjestu čuva sve vaše daljinske upravljače.

Dekoracija i prostor za skladištenje u dnevnom boravku

Korpa s poklopcem ili bez njega odlično će izgledati kao dio dnevnog boravka, a unutra možete sakriti sve one nezgrapne komade koji vam često trebaju, ali ne izgledaju lijepo izloženi, poput pegle za odjeću, fena ili bilo čega drugog što vam se nađe na putu.